Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε το επεισόδιο του Γκριν με οπαδό των Μπακς: «Αν απειλείσαι, το λες στον διαιτητή»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε το επεισόδιο του Γκριν με οπαδό των Μπακς: «Αν απειλείσαι, το λες στον διαιτητή»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν άνοιξε διάλογο με οπαδό κατά τη διάρκεια του Μπακς – Γουόριορς (128-111) και αμέσως μετά ζήτησε την αποβολή του από το “Fiserv Forum”, με τον Γιάννης Αντετοκούνμπο να σχολιάζει στη συνέχεια το περιστατικό.

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο νίκησαν εύκολα τους Γουόριορς μέσα στο Μιλγουόκι, σε ένα ματς που είχε αρκετή γκρίνια και τεχνικές ποινές. Σε μια από τις φάσεις που βοήθησαν στο να δημιουργηθεί “περίεργη” ατμόσφαιρα στο “Fiserv Forum”, ο Ντρέιμοντ Γκριν ζήτησε την αποβολή ενός οπαδού που καθόταν κάτω από τη μία μπασκέτα.

Το περιστατικό έγινε στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Γκριν διαφώνησε σε φάουλ που χρεώθηκε απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποδοκιμάστηκε, άνοιξε μικρό διάλογο με τον συγκεκριμένο οπαδό και στη συνέχεια απαίτησε την αποβολή του.

Οι διαιτητές άκουσαν τον σέντερ των Γουόριορς και στη συνέχεια υπήρξε η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου (οδήγησε τον οπαδό μακριά από τη θέση του, με το κοινό να γιουχάρει).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού,. Ο “Greek Freak” υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος ν’ ανοίγεις κουβέντα με τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας. Να αναφέρουμε ότι οι παίκτες έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να ζητούν την άμεση αποχώρηση οπαδών που τους ενοχλούν από την εξέδρα.

“Εγώ προσπαθούσα να συγκεντρωθώ όσο περισσότερο μπορούσα για να εκτελέσω τις βολές. Προφανώς και άκουγα έναν διάλογο μεταξύ του Ντρέιμοντ και κάποιου. Δεν άκουσα τι ειπώθηκε, αλλά και ν’ άκουγα δεν είναι δουλειά μου να επέμβω.

Ο τρόπος που το χειρίστηκαν όλο αυτό ήταν πολύ επαγγελματικός. Εφόσον, όπως είπε ο Γκριν, απειλήθηκε η ζωή του, πηγαίνεις στον διαιτητή, το λες και όποιος είναι αποβάλλεται. Δεν αξίζει ν’ ανοίγεις κουβέντα.

Έχουμε τη δύναμη και τη θέση να πάμε στον διαιτητή και να πούμε ότι ο τύπος μας ενοχλεί έτσι ώστε αυτός να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Ο τρόπος αυτός μας προστατεύει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις