Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Γιάννης Διακογιάννης έβαλε την «Αθλητική Κυριακή» στα σπίτια όλων των Ελλήνων

Ο Γιάννης Διακογιάννης έβαλε την «Αθλητική Κυριακή» στα σπίτια όλων των Ελλήνων
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή και “σίγησε” τη φωνή που έκανε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να μάθει για το ελληνικό, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Έχοντας ζήσει και σπουδάσει στη Γαλλία, όπου εργάστηκε και για τη γαλλική τηλεόραση, ο Γιάννης Διακογιάννης έγινε για πρώτη φορά γνωστός στην Ελλάδα, όταν στις 27 Μαΐου 1966, ξεκίνησε να περιγράφει ως σπορτσκάστερ του ΕΙΡ, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας.

Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς παρουσίασε και την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα, η οποία μετά από λίγο καιρό μεταφέρθηκε από τη Δευτέρα, στο πρόγραμμα της Κυριακής και πήρε το όνομα “Αθλητική Κυριακή”.

Σήμερα αποτελεί την πλέον ιστορική αθλητική εκπομπή της χώρας, αλλά ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν αυτός που την έβαλε στα σπίτια όλων των Ελλήνων, παρουσιάζοντάς τη για σχεδόν 20 χρόνια και μέχρι το 1983. Στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκαν πολλοί ακόμη γνωστοί αθλητικοί δημοσιογράφοι, όπως οι Βαγγέλης Φουντουκίδης, Φίλιππος Συρίγος, Σταύρος Τσώχος, Μανώλης Μαυρομμάτης, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Νίκος Κατσαρός, Γιάννης Μαμουζέλος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Χάρης Αλευρόπουλος, Κώστας Καπάνταης και Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις