Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενάντια στην εξαγορά της Νιουκάστλ – «Τίθεται θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενάντια στην εξαγορά της Νιουκάστλ – «Τίθεται θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, δήλωσε ενάντια στην εξαγορά της Νιουκάστλ από τους Σαουδάραβες για οικονομικούς και ανθρωπιστικού λόγους.

Κατά της εξαγοράς της Νιουκάστλ από επενδυτικό σχήμα της Σαουδικής Αραβίας, τάχθηκε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, κάνοντας λόγο για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ασιατική χώρα, ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε αν εγείρεται ζήτημα Financial Fair Play, αφού είναι σίγουρο -όπως τόνισε- πως θα δημιουργηθεί μία ακόμα σούπερ ομάδα στα πρότυπα που υπαγόρευε το εγχείρημα της European Super League.

«Προφανώς υπάρχουν ανησυχίες για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τι θα σημαίνει για το ποδόσφαιρο αυτό; Πριν λίγους μήνες είχαμε ένα τεράστιο ζήτημα για τη European Super League και τους 12 συλλόγους. Τώρα όμως δημιουργείται μια σούπερ ομάδα που σε λίγα χρόνια θα έχει μόνιμη θέση στο Champions League», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός, προσθέτοντας στη συνέχεια πως: «Είναι ξεκάθαρο. Σε 5-6 χρόνια θα είναι υπερδύναμη. Έχουν αρκετά λεφτά ώστε ακόμα και αν πάρουν λάθος αποφάσεις στην αρχή, μετά να πάρουν τις σωστές και να φτάσουν εκεί που θέλουν. Το τί ισχύει και αν υφίσταται ακόμα το Financial Fair Play κανείς δεν ξέρει. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως μια θα δημιουργηθεί μια νέα υπερδύναμη. Η Premier League σκέφτηκε “Ας το αφήσουμε”, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Είναι ο τρίτος σύλλογος που ανήκει πια σε μια ολόκληρη χώρα. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις