Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ινφαντίνο στηρίζει UEFA στη μάχη με τη European Super League

Ο Ινφαντίνο στηρίζει UEFA στη μάχη με τη European Super League

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε θέση για τη διαμάχη της FIFA με την European Super League, ενώ τόνισε ότι στηρίζει την UEFA. Ο ισχυρός άντρας επεσήμνε ότι “δε θα αποδεχθούμε προτάσεις που θίγουν την αξιοκρατία του ποδοσφαίρου και οι παραβάτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: “ Υποχρέωσή μου είναι να υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο. Αυτό συμπεριλαμβάνει ομάδες, πρωταθλήματα, ομοσπονδίες, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους. Επίσης, συμπεριλαμβάνει παίκτες, προπονητές, διαιτητές. Όλα γίνονται με γνώμονα τους οπαδούς, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο όλων αυτών που κάνουμε. Στηρίζουμε την UEFA στην απόρριψη της Super League. Κάθε διοργάνωση που απειλεί την ενότητα είναι εναντίον μας. Είναι υποχρέωσή μου επίσης να παρεμβαίνω για να υπάρχει διάλογος στην αναζήτηση θετικών λύσεων. Πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα”.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για το θέμα της ESL: “ Πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα, γιατί η ESL είναι περίπλοκο θέμα, μιλάμε για το περιβάλλον του αθλήματος. Όσον αφορά στις τιμωρίες υπάρχουν ανεξάρτητοι οργανισμοί, οπότε δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Δεν αποκλείω τις ποινές. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Ή οι ομάδες θα είναι μέρος των δομών του ποδοσφαίρου ή θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όταν είπα ότι ένας ηγέτης πρέπει να σκεφτεί γιατί βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε δεν αναφερόμουν στον πρόεδρο της UEFA. Ήταν για το γενικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε. Η ειρηνική λύση είναι καλύτερη από τη διαμάχη. Δε θα αποδεχθούμε όμως προτάσεις που θίγουν την αξιοκρατία. Χωρίς τους οπαδούς, το ποδόσφαιρο δε θα ήταν αυτό που είναι. Πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό. Το άθλημα αλλάζει γρήγορα και αυτό που θεωρείται επιτυχημένο σήμερα, μπορεί να μην είναι στο μέλλον. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι η απλότητά του. Αντίθετα, αν κρατήσουμε όλα τα ίδια απαράλλαχτα, αυτό ίσως να μην προσελκύει τις νεότερες γενιές όπως πριν. Γι’ αυτό πρέπει να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να έχουμε λιγότερα ματς, αλλά να είναι περισσότερο σημαντικά. Ίσως, με το νέο φορμάτ, ίσως με περισσότερα play-offs”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις