Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι και πάλι ο ακριβότερος παίκτης στον κόσμο

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι και πάλι ο ακριβότερος παίκτης στον κόσμο
Reuters

Λίγες ημέρες μετά την παρουσία του στον τελικό του Μουντιάλ 2022 με την Εθνική Γαλλίας και την απώλεια του τίτλου, ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξανά τη μεγαλύτερη αξία στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε χάσει την κορυφή στη συγκεκριμένη λίστα από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο ακριβότερος παίκτης στον πλανήτη από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, που τον κοστολογεί στα 170 εκατομμύρια ευρώ, με τον φορ της Παρί Σεν Ζερμέν να ακολουθεί.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ όμως… επέστρεψε σε αυτή την κορυφή, βλέποντας την χρηματιστηριακή του αξία να αυξάνεται από 160 εκατομμύρια ευρώ σε 180 εκατομμύρια ευρώ, μετά την κατάκτηση του «Χρυσού Παπουτσιού» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι τον τελικό, όπου σημείωσε τρία γκολ (δύο στα 90′ και ένα στην παράταση) και ένα ακόμα στην διαδικασία των πέναλτι.

Να αναφέρουμε ότι λόγω της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, 53 παίκτες μπόρεσαν να αυξήσουν την αξία τους στην αγορά. Περισσότερο από όλους εκείνος που αύξησε την αξία του είναι ο Αργεντινός μέσος της Μπενφίκα, Έντσο Φερνάντες, που έφτασε από τα 5 στα 55 εκατομμύρια ευρώ, μία αύξηση 1000%!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις