Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο κορονοϊός αναβάλλει αγώνες στην Βραζιλία

Ο κορονοϊός αναβάλλει αγώνες στην Βραζιλία
ΦΩΤΟ Reuters

Ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει την Βραζιλία προκαλώντας μεταξύ άλλων και την αναβολή αθλητικών γεγονότων, με τελευταίο παράδειγμα την αναμέτρηση της Αβάι με τη Σαπεκοένσε, λόγω 14 θετικών κρουσμάτων στο εσωτερικό των ομάδων.

Η τοπική κυβέρνηση της πόλης Σάντα Κατερίνα, αποφάσισε την αναβολή ενός αγώνα πρωταθλήματος, που επρόκειτο να διεξαχθεί μεταξύ της Αβαϊ και της Σαπεκοένσε. Αιτία της αναβολής είναι το γεγονός, πως μετά τον σχετικό έλεγχο στους συμμετέχοντες στην αναμέτρηση, βρέθηκαν 14 κρούσματα κορονοϊού.

Ο περιφερειακός επιθεωρητής υγείας, ενημέρωσε για την αναβολή του αγώνα, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα (12/7) στις 19:00 (τοπική ώρα).

“Μία από τις ομάδες είχε 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και θα ήταν απαραίτητο να απομονωθούν όλοι οι παίκτες για να ακολουθήσουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, τα κρούσματα αφορούν σε στελέχη της Σαπεκοένσε, ενώ ασθενής είναι και ο προπονητής της ομάδας, Ουμπέρτο Λουζέρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία -μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες- με τουλάχιστον 70.398 θανάτους και 1.800.827 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που κυκλοφόρησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ στην Σάντα Καταρίνα, απεβίωσαν 459 άνθρωποι από κορονοϊό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις