Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «οδηγεί» την Γιουβέντους και «αγγίζει» τον Πελέ (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «οδηγεί» την Γιουβέντους και «αγγίζει» τον Πελέ (video)
Reuters

Η Γιουβέντους έκανε ένα εντυπωσιακό… πέρασμα από την έδρα της Πάρμα και –με παιχνίδι περισσότερο- ασκεί τεράστια πίεση σε Μίλαν και Ίντερ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δυο γκολ και φέρεται να θέλει άλλο ένα για να «πιάσει» τον Πελέ.

Ακόμα και στη… μέτρια της σεζόν, η Γιουβέντους έχει τον τρόπο να μένει στο «παιχνίδι» του τίτλου. Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η «βέκια σινιόρα» νίκησε εκτός έδρας την Πάρμα με 4-0, σε ματς για την 13η αγωνιστική της Serie A.

Με το «τρίποντο» αυτό, η Γιουβέντους έπιασε την Ίντερ στη δεύθτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (27 β.) και βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Μίλαν. Φυσικά, η ομάδα του Άντρεα Πίρλο θα περιμένει τα κυριακάτικα αποτελέσματα των δυο ομάδων από το Μιλάνο, για να δει αν θα πάρει κάποιο «δώρο».

Το… δρόμο για τη νίκη της Γιουβέντους άνοιξε στο 23’ ο Κουλουσέφσκι με όμορφο πλασέ, για να έρθει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και να «καθαρίσει» το ματς με δυο γκολ (26’ και 48’). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 86’ από τον Μοράτα, λίγα λεπτά αφού ο Πορτογάλος έγινε αλλαγή.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται να γράψει για μια ακόμα φορά… ποδοσφαιρική ιστορία και μάλιστα με «χρυσά γράμματα». Με τα δυο αυτά γκολ που πέτυχε κόντρα στην Πάρμα, ο «CR7» έφτασε τα 756 γκολ καταμετρημένα σε επίσημους αγώνες.

Πλέον, ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέχει 1 γκολ από το να ισοφαρίσει τα τέρματα που πέτυχε ο Πελέ σε επίσημες αναμετρήσεις. Να αναφέρουμε ότι ο Βραζιλιάνος μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ισχυρίζεται πως έχει πετύχει 1.283 γκολ καριέρας, αλλά οι… μετρήσεις της RSSSF (Rec. Sport. Soccer Statistics Foundation) διαφωνούν, αφού ο Πελέ φαίνεται πως προσθέτει και τα γκολ στα φιλικά, αλλά και σε άλλους αγώνες, όπως με την εθνική ενόπλων της Βραζιλίας.

Την ίδια στιγμή, η Corriere dello Sport αναφέρει πως ο «CR7» ξεπέρασε τον Πελέ κατά ένα γκολ. Μπλέξαμε με τους αριθμούς και τα γκολ!

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις