Κυριακή, 21 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Λιονέλ Μέσι προσέφερε την 8η του «Χρυσή Μπάλα» στην Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι προσέφερε την 8η του «Χρυσή Μπάλα» στην Μπαρτσελόνα
Reuters

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να έχει φύγει εδώ και χρόνια από την Μπαρτσελόνα και το “Καμπ Νου” να βρίσκεται υπό κατασκευή, αλλά το ανακαινισμένο μουσείο της Καταλανών φιλοξενεί ήδη τη όγδοη “Χρυσή Μπάλα” του Αργεντινού.

Ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε την 8η του “Χρυσή Μπάλα” στις 30 Οκτωβρίου 2023 στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι, μετά και την επιτυχία του με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο 36χρονος επιθετικός είχε χαρίσει και την έβδομη Χρυσή Μπάλα του στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, παρότι την είχε κατακτήσει ως παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Το ίδιο όμως έκανε και με την 8ο βραβείο, το οποίο βρίσκεται στον χώρο που είναι αφιερωμένος στον Αργεντινό σούπερ σταρ στο μουσείο των Καταλανών.

Πρόκειται για ένα αντίγραφο που δωρίστηκε στο μουσείο και εκτέθηκε με την άδεια του Μέσι, μιας και θεωρήθηκε ιδανικό χώρος έκθεσης.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015, το 2019 και το 2021, την πρώτη εξάδα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και την έβδομη με αυτή της Παρί Σεν Ζερέν, αν και έπαιξε μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με τους Καταλανούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις