Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Μανωλάς σε κορυφαία 11άδα απόντων του Euro 2020

Ο Μανωλάς σε κορυφαία 11άδα απόντων του Euro 2020
Intime.gr

Η ιστοσελίδα «101 Great Goals» αποφάσισε να δημιουργήσει την κορυφαία 11αδα παικτών, που θα απουσιάσουν από το Euro 2020 και στη λίστα βρίσκεται το όνομα του Κώστα Μανωλά.

Εκτός του Κώστα Μανωλά, στη συγκεκριμένη λίστα με κορυφαίους παίκτες που θα απουσιάσουν από το Euro 2020, βρίσκονται και οι Ίαν Όμπλακ, Μπεράτ Τζιμσίτι, Τζόνι Έβανς, Ντούσαν Τάντιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς , Γκίλφι Σίργκουσον , Μάρτιν Όντεγκαρντ, Αλεξάντρ Μίτροβιτς, Έντιν Τζέκο και Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Πριν από λίγο καιρό, η Ελλάδα ήταν μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού διεθνούς ποδοσφαίρου. Δεκαεφτά χρόνια νωρίτερα, συγκλόνισε τον κόσμο κερδίζοντας το Euro 2004 μετά την επικράτηση επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας, με 1-0, στον τελικό της Λισαβόνας, χάρη στην κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα.

Ωστόσο αυτό ήταν το πικ μιας περιόδου, στην οποία ήρθαν κάποιες επιτυχίες. Μεταξύ 2004 και 2014, η Ελλάδα εμφανίστηκε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Παρόλα αυτά, μετά τον αποκλεισμό στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το ρεκόρ της έγινε άθλιο, νικώντας μόλις 16 από τα 47 τελευταία παιχνίδια της. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή γενιά Ελλήνων παικτών, δεν απολαμβάνει τα όσα κατάφεραν οι προκάτοχοι τους.

Ο εξέχων παίκτης της Ελλάδας είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερις μεγάλους τίτλους στην Ελλάδα, καθώς και το Coppa Italia. Έχει μείνει στην ιστορία για την κεφαλιά που σημείωσε εναντίον της Μπαρτσελόνα, το 2018, με την φανέλα της Ρόμα.

Με την εθνική του ομάδα, ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι, έχει πραγματοποιήσει 42 συμμετοχές, ωστόσο η τελευταία φορά που αγωνίστηκε, ήταν στην ισοπαλία με το Λιχτενστάιν, τον Οκτώβριο του 2019. Ο νέος προπονητής Τζον Φαν Σιπ, δεν τον έχει επιλέξει από τότε που ανέλαβε και, ίσως, η τύχη της Ελλάδας να ήταν διαφορετική αν το έκανε» αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα για τον αμυντικό της Νάπολι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις