Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο Μιλουτίνοφ μπήκε στην πεντάδα των κορυφαίων ξένων σκόρερ του Ολυμπιακού

Ο Μιλουτίνοφ μπήκε στην πεντάδα των κορυφαίων ξένων σκόρερ του Ολυμπιακού
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τους 15 πόντους που σημείωσε απέναντι στο Λαύριο κατάφερε να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων ξένων σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακό σε επίπεδο Basket League, με τον Σέρβο σέντερ να βάζει πλώρη για την κατάρριψή και άλλων ιστορικών ρεκόρ με την φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έφτασε τους 830 πόντους με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο Σέρβος σέντερ να γίνει ο 5ος ξένος σκόρερ στην ιστορία των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα της Basket League.

Μάλιστα ο Μιλουτίνοφ ξεπέρασε μια ιστορική μορφή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, τον Τζος Τσίλντρες που είχε 828 και βρισκόταν μέχρι πρότινος στην 5η θέση.

Επόμενος στόχος του Σέρβου μπασκετμπολίστα είναι να φτάσει τους 1.000 πόντους, ένα επίτευγμα στο οποίο έχουν φτάσει μόνο οι Ζάρκο Πάσπαλι, Ντέιβιντ Ρίβερς, Ματ Λοτζέσκι και Μίλος Τεόντοσιτς.

Την ίδια ώρα ο Μιλουτίνοφ σημείωσε την 122η εμφάνιση του στη  Basket League, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην 20άδα της του Ολυμπιακού.

Για να συμβεί αυτό άφησε εκτός τον Θοδωρή Παπαλουκά που μέτρησε 121 συμμετοχές Πρωταθλήματος στη σεζόν 2001-02 και στην τριετία 2008-11.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις