Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διαφωνεί με το Wimbledon: «Ήταν μια λάθος απόφαση»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διαφωνεί με το Wimbledon: «Ήταν μια λάθος απόφαση»
Reuters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε την άποψη του, για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών/τριών του τένις από το Wimbledon, κάτι που έχουν κάνει και πολλοί άλλοι τενίστες, το τελευταίο διάστημα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε μια εύκολη πρεμιέρα στο φετινό Roland Garros, απέναντι στον Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-1, 6-0), στον τελευταίο αγώνα της 2ης ημέρας του γαλλικού Όπεν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας τένις (ATP) να να βγάλει εκτός το τουρνουά Wimbledon από τη φετινή κατάταξη, μετά την απόφαση των Αγγλων να μη δώσουν δικαίωμα συμμετοχές σε αθλητές/τριες από Ρωσία και Λευκορωσία.

«Θα είμαι στο Wimbledon. Έχω επηρεαστεί πολύ από αυτό, αλλά μίλησα με τους ιθύνοντες της ATP και κάποιους από το συμβούλιο των παικτών και συλλογικά είμαι χαρούμενος που ενώθηκαν οι αθλητές και έδειξαν στα Grand Slam πως όταν γίνεται ένα λάθος, όπως έκανε το Wimbledon, θα υπάρχουν συνέπειες. Στηρίζω αυτή την απόφαση. Φυσικά είναι δικαίωμα του Wimbledon να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά σίγουρα πιστεύω πως ήταν μια λάθος απόφαση ο αποκλεισμός των αθλητών από τις δύο αυτές χώρες. Ο αθλητισμός πρέπει να μένει έξω από την πολιτική», τόνισε ο Σέρβος τενίστας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις