Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην UEFA για την αναβολή του τελικού

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην UEFA για την αναβολή του τελικού
ΦΩΤΟ intime

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή στην UEFA εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ και αναλύοντας τους λόγους που θεωρεί “απαράδεκτη” αυτή την εξέλιξη.

Στην UEFA στράφηκε ο Ολυμπιακός στέλνοντας επιστολή, με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (26/7) κανονικά. 

Οι “ερυθρόλευκοι” καταθέτουν στην επιστολή τους προβληματισμούς τους, που έχουν να κάνουν και με την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου που θα επηρεάσει τα ρόστερ των ομάδων, ενημερώνουν για τη δυσαρέσκεια της συνδρομητικής πλατφόρμας της Cosmote TV που σκοπεύει να κινηθεί με εξώδικο κατά της ομοσπονδίας για διαφυγόντα κέρδη και κλείνοντας αναφέρουν και οι ίδιοι εξετάζουν όλες τις νομικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν για το ζήτημα.

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός

“Το πρωτάθλημα της Superleague ολοκληρώθηκε νωρίτερα, στις 19/7 προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 26/7.

Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν στις 30/6. Και συμφώνησαν με τους παίκτες να παραταθούν έως τα τέλη Ιουλίου, καθώς τότε θα ολοκλήρωναν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, αφού ο τελικός είχε προγραμματιστεί για τις 26/7 και οι ομάδες πρέπει να δηλωθούν μέχρι 3/8 στην UEFA.

Στις 3 Αυγούστου ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος και για εισερχόμενες και για εξερχόμενες μεταγραφές. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν διεξαχθεί τέλη Αυγούστου ο τελικός, τότε θα έχει αλλοιωθεί η διοργάνωση καθώς θα είναι τελείως διαφορετικά τα ρόστερ.

Είναι ένας αγώνας ο οποίος θα έπρεπε να κλείνει τη σεζόν και όχι να την ανοίγει, γιατί είναι η πιο σημαντική διοργάνωση της ΕΠΟ. Αντιθέτως, θα μετατραπεί σε ματς προετοιμασίας, ανοίγοντας τη σεζόν.

Επιπλέον είναι και οικονομικά ακατανόητη αυτή η απόφαση, γιατί δημιουργεί τεράστια ζητήματα στις συμβάσεις χορηγίας τόσο των ομάδων, όσο και της ομοσπονδίας, που ούτως ή άλλως είχαν ανασταλεί και παραταθεί λόγω του Covid-19. Ζητήματα δημιουργούνται και στην καταβολή των όσων δικαιούνται οι ομάδες από το Κύπελλο, καθώς αν δεν ολοκληρωθεί, δεν διανέμονται.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί το τι θα κληθεί να πληρώσει η Ομοσπονδία από τη μη εκπλήρωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί ενόψει του τελικού στις 26/7, είτε για διαφημιστικές πινακίδες, είτε για άλλες συμφωνίες, τότε καταλαβαίνει κανείς την τεράστια ζημία που δημιουργεί μία τόσο ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναβολής διεξαγωγής του τελικού.

Και τέλος υπάρχει και η ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του τελικού, της COSMOTE TV, που αντιτίθεται στην αναβολή του ματς και αναφέρει πως αν ο αγώνας δεν διεξαχθεί στις 26/7 θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Και ο Ολυμπιακός ήδη εξετάζει τις νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει εναντίον όσων προκάλεσαν όλα τα ανωτέρω προβλήματα εφόσον δεν διεξήχθη ο τελικός στις 26/7″.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις