Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός ζητά παρέμβαση από τη FIFA για τον τελικό Κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός ζητά παρέμβαση από τη FIFA για τον τελικό Κυπέλλου!

Η ΕΠΟ όρισε τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις προσπάθειες του για να οριστεί η «μάχη» του με την ΑΕΚ σε νέα ημερομηνία. Τη… βοήθεια της FIFA ζήτησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο ορισμός του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΕΠΟ στις 30 Αυγούστου έχει προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες απέστειλαν επιστολή στη FIFA ζητώντας την παρέμβασή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου, και την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του (να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες).

Στο κείμενό του πρωταθλητής Ελλάδας κάνει λόγο για «παράλογη, λανθασμένη και παράνομη απόφαση» με την οποία παραβιάζονται αρχές του οργανωμένου ποδοσφαίρου και η ακεραιότητα των αγώνων, ενώ αντιβαίνει στο εθνικό νομικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στην τοποθέτηση του ο Ολυμπιακός βάλλει εναντίον της ηγεσίας της ΕΠΟ, λέγοντας πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί σε άτομα που λειτουργούν με βάση το ιδίον όφελος και όχι το άθλημα στο σύνολό του.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ομοσπονδία υποβαθμίζει επί της ουσίας τον τελικό σε αγώνα προετοιμασίας, αφού τα ρόστερ των ομάδων θα είναι διαφορετικά από αυτά που έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, “κάτι που παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις