Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Ορέστης Καρνέζης σταματάει το ποδόσφαιρο

Ο Ορέστης Καρνέζης σταματάει το ποδόσφαιρο
ΦΩΤΟ Intime

Μετά από μία σπουδαία καριέρα, ο Ορέστης Καρνέζης αναμένεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών, βάζοντας τίτλους τέλους μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Λιλ.

Ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΟΦΗ και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 2005 για να πάρει δύο χρόνια αργότερα μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό. Στους “πράσινους” πέρασε από… σαράντα κύματα μέχρι να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, αλλά έκανε 70 συμμετοχές και κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας.

Φόρεσε τα “γαλανόλευκα” σε 49 αγώνες, μεταξύ των οποίων και τα παιχνίδια για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα η καριέρα του “εκτοξεύτηκε” στο εξωτερικό. Πέρασε από τη Γρανάδα, τη Νάπολι και τη Γουότφορντ, αλλά και την Ουντινέζε, με την οποία αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Serie Α, με πάνω από 100 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια της.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν μέλος της γαλλικής Λιλ, αλλά έκανε μόλις μία συμμετοχή και αποφάσισε να “κρεμάσει” τα γάντια του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις