Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Παναιτωλικός “προσγείωσε” τον Ηρακλή!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εντός έδρας του Ηρακλή με 2-0, για την 14η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, “προσγειώνοντας” τους Θεσσαλονικείς.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα κι έτσι παρέμειναν μόνοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπαούκε Κλέσιο. Ο επιθετικός απ’ την Μοζαμβίκη πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ μοίρασε και την ασίστ στο δεύτερο.

Ο αγώνας:

Ο Παναιτωλικός έδειξε διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο κόντρα στον ουραγό Ηρακλή, που όμως προερχόταν από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, οι Αγρινιώτες είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, ενώ από το 10λεπτο και μετά ο “Γηραιός” ανέβασε… στροφές, κυρίως από τις προσπάθειες που πήρε ο Περόνε. Τελικά, το 1-0 ήρθε για τους γηπεδούχους στο 19′, με τον Κλέσιο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Superleague, με ισχυρό σουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή.

Έχοντας πλέον απαλλαγεί από το άγχος του σκοραρίσματος, ο Παναιτωλικός έκανε πιο σταθερές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο και “άγγιξε” το 2-0 στο 35′ με την κεφαλιά -προς τα πίσω- του Κούσα να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον, που έμεινε… άγαλμα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δυο τεράστιες ευκαιρίες από μεριάς φιλοξενούμενων! Μέσα σε ένα λεπτό (45′) η ομάδα του Πετράκη πλησίασε την ισοφάριση, με τον Πασά να μην μπορεί να νικήσει τον Κυριακίδη σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια τον Περόνε να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε με κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που “άγγιξε” το 2-0 στο 70ο λεπτό, όταν ο  Ουάρντα τροφοδότησε τον Μαρκόφσκι που βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον και λίγο πλάγια, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 83′ ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Μπαρτολίνι να πιάνει την κεφαλιά και τον Κυριακή να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Οι φιλοξενούμενοι, όχι μόνο δεν ισοφάρισαν, αλλά δέχθηκαν και γκολ δύο λεπτά αργότερα, με τον Μαρκόφσκι να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, έπειτα από γύρισμα του Κλέσιο. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία, μάλιστα, να πετύχουν και τρίτο τέρμα στις καθυστρήσεις, αλλά ο Κλέσιο σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Χαντάκιας, Φερέιρα, Κλέσιο, Ουάρντα, Τομανέ.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κούρος, Μοντέιρο, Πασάς, Περόνε

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε