Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ο Ολυμπιακός με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» στο Conference League

Ο ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ο Ολυμπιακός με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» στο Conference League
Eurokinissi

Κλήρωσε στο Conference League στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Ο Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ έμαθαν την ομάδα  που θα αντιμετωπίσουν στη φάση των “16” της διοργάνωσης. Με Μακάμπι Τελ Αβίβ οι Πειραιώτες – με Ντινάμο Ζάγκρεμπ οι Θεσσαλονικείς.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη και το μεσημέρι της Παρασκευής (23.02.2024) έμαθαν την ομάδα που θα αντιμετωπίσουν στη φάση των “16” της διοργάνωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ οι Θεσσαλονικείς την Ντινάμο Ζάτγκρεμπ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 και 14 Μαρτίου 2024 στο δρόμο προς τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2024 στην “OPAP Arena” της ΑΕΚ.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος, ενώ ο ΠΑΟΚ θα είναι φιλοξενούμενος στο πρώτο ματς.

 

Τα ζευγάρια των “16” του Conference League

Σερβέτ – Βικτόρια Πλζεν

Άγιαξ – Άστον Βίλα

Μόλντε – Μπριζ

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ – Φενερμπαχτσέ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ

Στουρμ Γκρατς – Λιλ

Μακάμπι Χάιφα – Φιορεντίνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μακάμπι τελ Αβίβ

Στην κλήρωση παραβρέθηκε και ο Κώστας Κατσουράνης, ως πρεσβευτής του τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην “OPAP Arena”. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στον τελικό τουλάχιστον μια ελληνική ομάδα, ενώ παράλληλα τόνισε πως όλη η Αθήνα περιμένει τον μεγάλο τελικό του Conference League.

Χαρακτηριστικά, ο Κατσουράνης δήλωσε: “Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες. Ελπίζω μια ελληνική ομάδα να είναι στον τελικό. Είναι μόλις 16 ομάδες. Όλη η Αθήνα περιμένει αυτόν τον τελικό, σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο, είναι τιμή για την Ελλάδα. Είναι κάτι ξεχωριστό, τα συναισθήματα πολύ υψηλά να παίζεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Παίζεις με ομάδες από την Αγγλία, πηγαίνεις σε φανταστικά γήπεδα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις