Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο πρόεδρος της Στεάουα για τον κορονοϊό: “Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις! Δεν φοβάμαι, πάω εκκλησία”

Ο πρόεδρος της Στεάουα για τον κορονοϊό: “Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις! Δεν φοβάμαι, πάω εκκλησία”
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι, κάλεσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να επιστρέψουν στις προπονήσεις, παρά την έξαρση του κορονοϊού, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει φοβηθεί τίποτα αφού πηγαίνει κανονικά στην εκκλησία.

Δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν, έκανε ο πρόεδρος της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι, στην ρουμανική ιστοσελίδα Digisport.

Συγκεκριμένα ο Μπεκάλι κάλεσε τους παίκτες της ομάδας, στην οποία αγωνίζεται και ο Άρης Σοϊλέδης, να επιστρέψουν στις προπονήσεις, παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί, σχεδόν παγκοσμίως, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Μπεκάλι τόνισε πως οι παίκτες της Στεάουα δεν πρόκειται να προπονηθούν σωστά στο σπίτι τους, ενώ επικαλέστηκε τη νομοθεσία, υπογραμμίζοντας πως δεν λέει κάτι παράνομο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Στεάουα δήλωσε: “Τώρα δεν κάνουμε προπονήσεις, αλλά θα επιστρέψουμε. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να διατηρούμε απόσταση 2 μέτρων και ότι δεν πρέπει να βρίσκονται 50 άτομα στον ίδιο χώρο. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν μπορούν να βρίσκονται όλοι μαζί στ’ αποδυτήρια.

Αλλά, μπορούν να εκτελούν τις ασκήσεις στο γήπεδο, σε ανοικτό χώρο. Εάν τους δώσουμε ασκήσεις για να κάνουν στο σπίτι, δεν θα τις κάνουν.

Θα κάνουν τις ασκήσεις που πρέπει σε ένα χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων; Δεν θα κάνουμε προπονήσεις με μπάλα, γιατί αυτές προϋποθέτουν επαφή. Θα κάνουμε μόνο προπονήσεις σε φυσική κατάσταση.

Εάν οι παίκτες ανταλλάξουν χειραψίες, θα σταματήσουμε και θα τους στείλουμε σπίτι. Θα σεβαστούμε το νόμο. Οι παίκτες θα βρίσκονται σε έξι μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον και θα επιστρέφουν σπίτια τους. Θα κάνουν μπάνιο σπίτια τους κι όχι στα αποδυτήρια”. 

Όσον αφορά το αν φοβάται για τον εαυτό του λόγω του ιού, δήλωσε: “Πώς μπορώ να φοβάμαι από τη στιγμή που πηγαίνω στην εκκλησία καθημερινά;”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις