Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν είναι ανάμεσα σε όσους κατηγορούνται για διαφθορά – Έχασε 300 εκατ. λίρες από την εισβολή στην Ουκρανία

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν είναι ανάμεσα σε όσους κατηγορούνται για διαφθορά – Έχασε 300 εκατ. λίρες από την εισβολή στην Ουκρανία
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που βρέθηκε στο στόχαστρο κατηγοριών περί εμπλοκής σε υπόθεση διαφθοράς δεν προκύπτει πως είναι ένοχος μέχρι στιγμής.

Το περίφημο έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, που παρουσίασε σήμερα (24/2) στο κοινοβούλιο ο βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ έβαλε «φωτιά» στα σενάρια που ήθελαν τον Ρόμαν Αρμπάμοβιτς να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς για να ασκήσει πολιτική επιρροή στη Ρωσία.

Τελικά το όνομά του ιδιοκτήτη της Τσέλσι δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των μεγιστάνων που φαίνεται να εμπλέκονται με τη Ρωσία σε τέτοιο επίπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε την εν λόγω έρευνα, αλλά όπως φαίνεται ο Αμπράμοβιτς ήταν από τους χαμένους αυτής της ιστορίας, αφού έχασε 300 εκατ. λίρες από την περιουσία του από τη στιγμή που ξεκίνησε η εισβολή.

«Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει τίποτα. Μπορεί ο Αμπράμοβιτς να έχει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο σε αυτή την χώρα; Μήπως πρέπει να εξεταστεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του όπως το σπίτι αξίας 152 εκατομμυρίων λιρών;» ήταν η ερώτηση του Κρις Μπράιαν στο κοινοβούλιο νωρίτερα σήμερα και αφού παρουσίασε το εν λόγω έγγραφο που περιείχε πολλά ονόματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε σε σχετική ερώτηση πως δεν μπορεί να σχολιάσει έγγραφα που έχουν διαρρεύσει κατά τέτοιον τρόπο, ενώ προσέθεσε πως ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει για μία σειρά δράσεων εντός της ημέρας.

Θυμίζουμε πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πάντως βρίσκεται εδώ και μήνες εκτός Αγγλίας, λόγω προβλήματος με τη βίζα του στη χώρα και πλέον, με τις παραπάνω κατηγορίες να ερευνώνται φαίνεται απίθανο να επιστρέψει σσύντομα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις