Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ
Reuters

Οι φωτογραφίες του Reuters επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να έχει… περάσει από το Ισραήλ.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς -που βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία- εθεάθη σε μια αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ σήμερα (14.03.2022), λίγο προτού ένα τζετ που συνδέεται με αυτόν απογειωθεί για την Κωνσταντινούπολη.

Σε μια φωτογραφία που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters διακρίνεται ο Αμπράμοβιτς να κάθεται στο σαλόνι, ενώ έχει κατεβάσει τη μάσκα που φοράει στο πηγούνι του.

Θυμίζουμε ότι ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι μεταξύ των επτά ολιγαρχών που προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων της Βρετανίας την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να απομονωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την εισβολή του στην Ουκρανία. Ο Αμπράβομιτς έχει αρνηθεί ότι έχει στενές σχέσεις με τον Πούτιν.

Να αναφέρουμε ότι ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα δεν θα γίνει «ασφαλές λιμάνι» για τους Ρώσους ολιγάρχες, που υπόκεινται σε «παγώματα» των διεθνών περιουσιακών στοιχείων τους, λόγω της εισβολής της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ ανέφερε ότι οι χρηματοπιστωτικές, τραπεζικές και αεροπορικές αρχές της χώρας συντονίζονται στο θέμα αυτό. «Το Ισραήλ δεν θα είναι μια διαδρομή για την παράκαμψη των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και άλλες χώρες της Δύσης», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, σε ανακοίνωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σλοβακία.

Να αναφέρουμε ότι το Reuters δεν επαλήθευσε εάν ο Ρώσος ολιγάρχης επιβιβάστηκε στην πτήση του.

REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις