Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς χρηματοδότησε μυστικά την Φίτεσε όταν είχε την Τσέλσι

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς χρηματοδότησε μυστικά την Φίτεσε όταν είχε την Τσέλσι
Reuters

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την Αγγλία εμπλέκει τον Ρομάν Αμπράμοβιτς με την ολλανδική, Φίτεσε, την περίοδο που ο Ρώσος ολιγάρχης ήταν ακόμα ιδιοκτήτης της Τσέλσι.

Μία σημαντική αποκάλυψη για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ήλθε στο… φως της δημοσιότητας από την αγγλική εφημερίδα «The Guardian». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, χρηματοδοτούσε κρυφά την Φίτεσε, που συμμετέχει στο ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Τα έγγραφα που παρουσίασε η εφημερίδα, μαρτυρούν πως οι σχετικές κινήσεις του Αμπράμοβιτς έγιναν μέσω κυπριακής εταιρείας, που χρησιμοποιείται ως «καταφύγιο» για πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγγραφα, αυτή η δραστηριότητα του Αμπράμοβιτς, άρχισε το 2010 και μέσω υπεράκτιων «φορολογικών παραδείσων», ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, φέρεται να διέθεσε με την μορφή δανείου, τουλάχιστον 117 εκατομμύρια ευρώ προς τους διοικούντες την Φίτεσε, που σήμερα βρίσκεται στην 14η θέση της Eredivisie.

Να αναφέρουμε ότι οι σχέσεις των δύο συλλόγων τα περασμένα χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από καλές, με την Τσέλσι να στέλνει δανεικούς παίκτες στην Φίτεσε. Υπενθυμίζεται, ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, ο Αμπράμοβιτς δεν είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη μπορεί να επιφέρει την τιμωρία της Φίτεσε, από την UEFA, μιας και απαγορεύεται να ελέγχει το ίδιο πρόσωπο δύο ομάδες που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Το 2010 η Φίτεσε πέρασε στα χέρια του Γεωργιανού επιχειρηματία, Μεράμπ Τζορντάνια, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Αμπράμοβιτς “φίλο” του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις