Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Σάσα Βεζένκοφ αφήνει τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στους Σακραμέντο Κινγκς

Ο Σάσα Βεζένκοφ αφήνει τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στους Σακραμέντο Κινγκς

Ο Σάσα Βεζένκοφ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό, για την απόφασή του να συνεχίσει στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κινγκς. Στην… αγορά για να τον αντικαταστήσουν, βγαίνουν οι Πειραιώτες.

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα ζήσει το… όνειρο του ΝΒΑ. Ο Βούλγαρος διεθνής αφήνει τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Σακραμέντο Κινγκς.

«Ο Σάσα Βεζένκοφ – MVP της EuroLeague- συμφώνησε σε τριετές συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Σακραμέντο Κινγκς, λένε οι ατζέντηδες του Mark Bartelstein και George Roussakis της @PrioritySports και Nick Lotsos της Team Lotsos στο ESPN.

Ο 27χρονος Βεζένκοφ, ένας ελίτ φορ φορ 4 για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει ρόλο βασικού στους Κινγκς.» τονίζεται.

Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Βεζένκοφ με την ομάδα από την Καλιφόρνια είναι τριετές με συνολικές απολαβές στα 20 εκατ. δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 6,5 εκατ. δολάρια ετησίως. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Βεζένκοφ -καθαρά- θα μπαίνουν λίγο παραπάνω από 3,2 εκατ. δολάρια, λόγω της υψηλής εφορίας.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, θα πάρει 1.500.000 δολάρια για το buyout του Βεζένκοφ, ο οποίος πρέπει να πληρώσει το 50% του ποσού καθώς το NBA επιτρέπει στους οργανισμούς του να καλύψουν μόλις 750.000 δολάρια ως Excluded International Player Payment.

Στην μετεγγραφή του Σάσα Βεζένκοφ αναφέρθηκε και ο εγκυρότατος ρεπόρτερ του ESPN, Άντριαν Βοϊναρόφσκι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις