Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Σλούκας δήλωσε πως δεν είναι ο μόνος ηγέτης του Ολυμπιακού – Απίστευτη ατάκα από Αταμάν για τον Έλληνα γκαρντ

Ο Σλούκας δήλωσε πως δεν είναι ο μόνος ηγέτης του Ολυμπιακού – Απίστευτη ατάκα από Αταμάν για τον Έλληνα γκαρντ
ΦΩΤΟ Intime

Ο Κώστας Σλούκας τόνισε πως δικαίωσε με το buzzer beater νίκης τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που τον χρησιμοποίησε πολύ κόντρα στην Εφές, αλλά αρνήθηκε πως είναι ο μόνος ηγέτης του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα ο Αταμάν απέδιδε τις ικανότητες του γκαρντ των «ερυθρόλευκων» στον μπλακλαβά που έτρωγε τόσα χρόνια στην Τουρκία.

Το ότι δεν είχε άγχος και πως σκεφτόταν μόνο τη νίκη όταν πήρε το κρίσιμο τρίποντο που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Εφές στην παράταση του ματς της 26ς αγωνιστικής της Euroleague στο ΣΕΦ τόνισε ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του μετά το ματς. Παράλληλα αρνήθηκε να αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό «ηγέτης» που  του απέδωσε ο δημοσιογράφος.

Οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα

Για το νικητήριο σουτ: «Η αλήθεια είναι ότι με είχε καταβάλει η κούραση. Έκανα ένα λάθος στην προηγούμενη φάση με τον Μπράιαντ, αλλά δεν σκέφτηκα κάτι παραπάνω από το να κερδίσουμε. Έκανα ένα ντραιβ, είδα τον ΜακΚίσικκ με την μπάλα. Ήταν μεγάλη η πάσα του ΜακΚίσικ γιατί συνήθως οι παίκτες κοιτούν να σουτάρουν, αλλά έδωσε πάσα. Έκανα προσποίηση στον Μοερμάν και ευστόχησα. Κάποια θα μπουν και κάποια όχι».

Για το πως νιώθει να παίρνει το τελευταίο σουτ: «Δεν έχω άγχος στο τελευταίο σουτ. Το έχω δουλέψει. Πρέπει να πάρεις την καλύτερη επιλογή και στην καλύτερη θέση. Το σημαντικό είναι αυτό. Γιατί το σουτ της τελευταίας επίθεσης δεν ήταν καλό. Ένιωθε ζεστός ο Ντόρσεϊ και το πήρε, αλλά δεν ήταν καλό».

Για το αν είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι ότι έχω δουλέψει πολύ. Προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι τον χρόνο που μου δίνει ο προπονητής και σήμερα τον αντάμειψα. Όλοι γνωρίζουν τις δυνατότητές μου. Δεν είμαι μόνο εγώ ηγέτης, υπάρχουν πολλοί στην ομάδα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Εφές Αναντολού, Έργκιν Αταμάν, αστειεύτηκε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τον Σλούκα έχει βοηθήσει ο μπακλαβάς που έτρωγε τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε.

«Νομίζω ότι με εξαίρεση των πρώτη περίοδο κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε άσχημα ειδικά αμυντικά και αφήσαμε τον Ολυμπιακό να βάλει 26 πόντους. Στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα βελτιωθήκαμε αμυντικά, μη αφήνοντάς τους να βάλουν σε κανένα από αυτά πάνω από 20 πόντους. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, που θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και να είχε διαφορετική εξέλιξη το παιχνίδι. Τι μπορώ να πω όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο σουτ; Θεωρώ ότι βοήθησε τον Σλούκα ο μπακλαβάς που έτρωγε στην Τουρκία, όταν έπαιζε εκεί. Από τη στιγμή που έλειπε ο Γουόκαπ, όλος ο χρόνος πήγε πάνω στον Σλούκα. Αυτό τον βοήθησε να βρει ρυθμό και έβαλε κάποια σουτ» είπε ο Αταμάν. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις