Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Σπανός ζήτησε συγγνώμη και επιμένει: Αλλοίωση αποτελέσματος

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Ο Γιώργος Σπανός δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για όσα είπε στον βοηθό διαιτητή μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό («θα σε βρω και θα σε γαμ…»), αλλά δεν αλλάζει τα λόγια του περί αλλοίωσης αποτελέσματος.

Ο κ. Σπανός ανέλυσε τις αποφάσεις που τον ενόχλησαν και τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι πρόκεται για ανθρώπινο λάθος.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός στην εκπομπή «Football Factory» του ΣΠΟΡ FM με τους Αντώνη Ντινιακό και Δημήτρη Θεοδωρόπουλο:

Για τα δημοσιεύματα και όσα γράφτηκαν πως είπε στον διαιτητή: «Κοιτάξτε, όταν είσαι εν βρασμώ και εν θερμώ, μπορείς να πεις μία κουβέντα παραπάνω. Πραγματικά μπορεί να είπα κάποια πράγματα πάνω στο θυμό μου και την αγανάκτησή μου. Αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να μην δούμε μόνο αυτό. Θα πρέπει να δούμε πως ένας πρόεδρος που είναι στο ποδόσφαιρο εδώ και 25 χρόνια ένας άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών πώς έρχεται σε αυτό το σημείο και είναι εκτός εαυτού. Επειδή είμαι άνδρας και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, πράγματι κάποια πράγματα που ειπώθηκαν δεν με τιμούν και έχω μετανιώσει για αυτό. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είμαι τρελός. Είμαι στο ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια, μπορώ να κρίνω διαιτητικές συμπεριφορές και όταν κάποιοι κύριοι έρχονται για να κλέψουν τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών μας και να μας κοροϊδέψουν, κάποια στιγμή ξεχειλίζει η αγανάκτηση και ο θυμός μπορεί να πεις κάποια πράγματα που δεν τα εννοείς».

Για το αν έγινε αλλοίωση αποτελέσματος, όπως τόνισε στις επίσημες δηλώσεις του: «Νομίζω ότι όποιος έχει δει το παιχνίδικαι τονίστηκε από όλα τα Μέσα, πως ήταν ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Όταν σε ένα πρώτο ημίχρονο, στο 7ο λεπτό δεν δίνεται καθαρό πέναλτι, στο 27’ σου ακυρώνουν κανονικό γκολ ως οφσάιντ, και υπάρχουν εν γένη κάποιες συμπεριφορές που τιμωρούμαστε εμείς με κάρτες και οι παίκτες του Ολυμπιακού μένουν ατιμώρητοι, όπως ο Ιντέγε που χτυπάει εκτός φάσης τον Κατράνη και ο Φιγκέιρας επίσης εκτός φάσης χτυπάει τον Στόιτσεφ, που μένουν ατιμώρητοι. Έχει γίνει μία σειρά πραγμάτων στο πρώτο ημίχρονο που ήταν εις βάρος του Ατρομήτου».

Για τη φάση του Λε Ταλέκ: «Οι επόπτες και γενικά η διαιτησία πληρώνονται για κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη. Κατ’ αρχάς η συμπεριφορά του συγκεκριμένου επόπτη φάνηκε από τη φάση του 5ου λεπτού, όταν ξεκάθαρα ο Βασιλείου μπροστά του και μπαίνοντας από τα δεξιά καλύπτεται δύο μέτρα, και σηκώνει τη σημαία του για οφσάιντ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να δω αυτό τον διαιτητή και να δεχθώ ένα ανθρώπινο λάθος και να πω ότι είναι μία δύσκολη φάση. Είναι επιφορτισμένος να δει ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής καλύπτεται κανονικά στη συγκεκριμένη φάση και σκοράρει κανονικά. Και δεν περίμενα να δω τη συγκεκριμένη φάση. Όλα τα οριακά οφσάιντ, και ένα εξόφθαλμο που καλυπτόταν ο παίκτης μας στο 5ο λεπτό τα έδωσε ανάποδα. Από την αρχή όλες οι υποδείξεις του ήταν εις βάρος της ομάδας μας. Να κάτσω να δω καλοπροαίρετα αν καλυπτόταν ή όχι, αφού από την αρχή όλες τους οι υποδείξεις ήταν εις βάρος της ομάδας μας».

Για το αν υπήρξε αντίδραση από τον Ολυμπιακό: «Όχι, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στα αποδυτήρια».

Για τη νέα εποχή στην ΕΠΟ και αν υπάρξει αλλαγή: «Έχει έρθει ένας άνθρωπος, ο οποίος από το καλοκαίρι έχει δεχθεί προτάσεις από όλες τις ομάδες και είναι αποδεκτά κοινός από όλες τις ομάδες. Ο κύριος Μπίκας είναι έμπειρος, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζει ποιοι διαιτητές είναι ικανοί να βρίσκονται στους πίνακες της Α’ Εθνικής και δεν είναι ένας άνθρωπος που έρχεται ξαφνικά και επειδή είναι ένας έντιμος άνθρωπος, νομίζω ότι θα κάνει όλες εκείνες τις τομές που απαιτούνται για να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα».

Για την επόμενη μέρα στον Ατρόμητο: «Η ομάδα με εμφανίσεις σαν την χθεσινή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στην αρχή δεν ήμασταν καλοί, στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Γιώργου Κορακάκη, η ομάδα έχει ανέβει, έχει πάρα πολύ καλή απόδοση και χθες για δύο λόγους δεν πήραμε το αποτέλεσμα που μας άξιζε, λόγω της αστοχίας που είχαμε και των διαιτητικών αποφάσεων».

Για τους στόχους του Ατρόμητου φέτος: «Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα υψηλοί. Εμείς κάνουμε μία προσπάθεια, εκτός από τα έμπειρα παιδιά, έχουμε δώσει ευκαιρίες και σε νέους παίκτες που αξίζουν να παίζουν, δεν τους κάνουμε χάρη. Είναι ο Κατράνης, ο Βασιλείου, ο Λημνιός. Ο Κατράνης είναι ένας πολύ ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής και τοπ μέλλον του ανήκει. Όμως όλα τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν την ομάδα. Έχουμε μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Τον Μάιο θα κάνουμε ταμείο. Από την αρχή της χρονιάς είπαμε ότι αυτοσκοπός δεν είναι η πεντάδα. Από εκεί και πέρα, η ομάδα δείχνει στοιχεία που από τις υπόλοιπες ομάδες θα διεκδικήσουν την 5η θέση, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Θέλουμε να πάμε και

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι πολύ νωρίς. Πάντα η ομάδα που το παίρνει και τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός, που έχει και βαθμολογικό προβάδισμα. Δεν είναι όμως καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για προβλέψεις, αλλά θα δείξει στο β’ γύρο ο Ολυμπιακός τι θα κάνει στα ντέρμπι που τα έχει όλα έξω».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε