Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Σχορτσανίτης γράφει τους… τίτλους τέλους! “Πιθανότατα δεν θα συνεχίσω”

Ο Σχορτσανίτης γράφει τους… τίτλους τέλους! “Πιθανότατα δεν θα συνεχίσω”

Μετά από 20 χρόνια πορείας στα μπασκετικά παρκέ, ο Σοφοκλής Σχορτσανίδης δείχνει έτοιμος να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Με δηλώσεις του στο «Israel Hayom», ο 35χρονος Σχορτσανίτης τόνισε πως πιθανότατα θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο παρατσούκλι “baby Shak” που του είχε δοθεί, στη σχετική ατάκα που του είχε πει ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ενώ επισήμανε πως θέλει να δουλέψει με νέα παιδιά.

«Πιθανώς δεν θα συνεχίσω να παίζω. Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε νωρίς, οπότε είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ και να προσαρμοστώ στη νέα κατάσταση. Ακόμα το σκέφτομαι, αλλά πιθανώς δεν θα παίξω άλλο. Είχα μια καριέρα 20 χρόνων, οπότε είμαι καλά με αυτό», είπε αρχικά.

Για το αν μπορούσε να καταφέρει περισσότερα, σχολίασε: «Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Φυσικά, όταν είσαι σε μια κατάσταση, που ξέρεις το αποτέλεσμα, ξέρεις τι θα μπορούσες να έχεις κάνει καλύτερα. Πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και είμαι ευλογημένος που ήμουν μέρος σπουδαίων ομάδων και συνάντησα υπέροχους ανθρώπους. Είχα μια φοβερή καριέρα. Πολλοί το καταλαβαίνουν και είμαι χαρούμενος με τα παιχνίδι που έπαιξα, που κέρδισα και τους ανθρώπους που γνώρισα. Ήταν ωραία και δεν μετανιώνω για τίποτα».

Για την εμφάνισή του με 14 πόντους κόντρα στην εθνική ΗΠΑ, ανέφερε: «Όλοι στην Ελλάδα είναι τρελοί με το άθλημα. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της ομάδας μας και είμαι χαρούμενος που ήμουν κομμάτι του. Ακόμα και σήμερα, κάποιες φορές βλέπω αυτό το παιχνίδι».

Για το αν το είπε στον Σακίλ Ο’ Νιλ το παρατσούκλι “baby Shak” που του είχε δοθεί: «Το 2009, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, παίξαμε στις ΗΠΑ με τους Καβαλίερς και θυμάμαι ότι όλοι έλεγαν πως αν ακούσει το παρατσούκλι μου θα με σκοτώσει στον αγώνα. Ήμουν πολύ ανήσυχος, γιατί μόλις είχα πάθει διάστρεμμα και δεν ήθελα να μπλέξω. Όταν ήμασταν στα αποδυτήρια, ο Σακίλ άρχισε να με ρωτάει “που είναι το μωρό μου;”».

Όσο για το τι είναι αυτό που θα ήθελε να κάνει, μόλις αποσυρθεί: «Θα μου άρεσε να δουλέψω με νέα παιδιά. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και θέλω να είμαι εκείνος που θα τους βοηθήσει και θα τους εξελίξει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις