Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, από τη γέννηση της διοργάνωσης, τη σεζόν 1957-58! 

 Ο “ Kill-Bill” χρειαζόταν 13 πόντους, πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (13η αγωνιστική στη Euroleague), για να αφήσει στη δεύτερη θέση έναν άλλο «θρύλο», τον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα και παλαίμαχο πλέον, Χουάν Κάρλος Ναβάρο. O “ La Bomba” πέτυχε 4.321 πόντους στα Κύπελλα Πρωταθλητριών, συμπεριλαμβανομένης της Euroleague.

O Σπανούλης, στο τζάμπολ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, είχε 4.309 και στις αρχές τις 4ης περιόδου, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό στο 4ο δεκάλεπτο, έφτασε τους 13 πόντους στο παιχνίδι, αφού με εκείνο το δίποντο που έκανε το 61-64 υπέρ του Ολυμπιακού, έφτασε τους 4.322 πόντους στην καριέρα του στα Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Ήδη, από τις 2 Ιανουαρίου 2020, ο Βασίλης Σπανούλης, είχε περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague (από τη σεζόν 2000-01 δηλαδή), στον αγώνα κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, αφήνοντας στη 2η θέση και τότε… ποιον άλλον; Τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα και τη νίκη των Ερυθρόλευκων μίλησε για την εμφάνιση των Πειραιωτών, ενώ αναφέρθηκε και στο πλάνο που είχε καταστρώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά και τη… φλόγα που έχει ακόμα και στα 38 του για το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του παιχνιδιού στη NOVA:

«Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Βγήκαν πολλά παιδιά μπροστά. Είχαμε καλό πλάνο και το ακολουθήσαμε. Παίξαμε με ηρεμία και μυαλό και γυρίσαμε το παιχνίδι και στο τέλος το πήραμε έτσι όπως το πήραμε, που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα.

Παίξαμε πολύ σκληρά μπασκετικά. Δεν δώσαμε τίποτα εύκολο και κάθε καλάθι τους ήταν δύσκολο. Πολλά παιδιά βγήκαν μπροστά και ο Γιαννούλης που δεν είχε παίξει πολύ, ανταπεξήλθε και βοήθησε πολύ. Είναι νέος και τώρα ενσωματώνεται στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Μείναμε στο πλάνο μας, ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και ο Γιώργος έβαλε ένα μεγάλο καλάθι.

Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να έχουμε ισορροπία. Υπάρχει εμπειρία κα μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις. Όλα τα παιδιά μιλάμε μεταξύ μας. Πάντα συζητάμε και δουλεύουμε πιο σκληρά και συγκεντρωνόμαστε λίγο παραπάνω όταν είμαστε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και πίστη. Θα χρειαστεί μεγάλη πνευματική δύναμη και ψυχραιμία στα καλά και στα άσχημα».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις