Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει από την Ρόδο στον Πανορμίτη Σύμης

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει από την Ρόδο στον Πανορμίτη Σύμης

Ο σπουδαίος παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο οποίος έχει κάνει υπερήφανη την Ελλάδα ουκ ολίγες φορές, είναι έτοιμος για μία νέα πρόκληση.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πανορμίτη της Σύμης, στις 6 με 8 Νοεμβρίου 2022 ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα επιχειρήσει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Θα ξεκινήσει από τη Ρόδο και θα κολυμπήσει στο ανοικτό πέλαγος μέχρι τον Πανορμίτη, εκπληρώνοντας το τάμα του.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης, που όταν ήταν μικρός δεν έμπαινε στη θάλασσα γιατί φοβόταν ότι θα τον φάνε οι καρχαρίες, έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις για να πολεμήσει τον φόβο του και να αναμετρηθεί μαζί του στο ανοικτό πέλαγος, κολυμπώντας 50 χιλιόμετρα.

Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που αθλητής με αναπηρία θα επιχειρήσει να κολυμπήσει αυτή την απόσταση υπό αυτές τις συνθήκες. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, πέρα από την εκπλήρωση του τάματός του στον Πανορμίτη, θέλει να δείξει ότι οι αθλητές με αναπηρία δεν διαπρέπουν μόνο σε πισίνες και στάδια, όπως λέει, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν παντού αρκεί να έχουν τη δύναμη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα.

Μάλιστα, το εγχείρημα θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν σκύλοι-οδηγοί για ολικά τυφλούς, ενήλικες και παιδιά, προκειμένου να παρακινηθούν, να βγουν από το σπίτι τους, να κάνουν δραστηριότητες και να διεκδικήσουν την συμπερίληψή τους στην κοινωνία.



 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις