Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οδυνηρός αποκλεισμός για ΑΕΚ! “Ντου”, αποβολή και… γιούχα για Ζντοβτς [vid]

ΦΩΤΟ facebook.com/aekbasketballclub/
ΦΩΤΟ facebook.com/aekbasketballclub/

Ήταν κατώτερη των περιστάσεων και το… πλήρωσε. Έχοντας κάκιστη άμυνα, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 95-87 στο Μονακό (είχε νικήσει με 1 πόντο στο ΟΑΚΑ) και αποχαιρέτησε το Basketball Champions League. Όρμησε στους διαιτητές ο Ζντοβτς και αποβλήθηκε. Γιούχα για τον Σλοβένο κόουτς μετά το ματς.

Ο εκνευρισμός της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την αποβολή του Γιούρι Ζντοβτς στο 27΄ για έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, απέφερε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Ένωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν στη Γαλλία να υπερασπιστούν το +1 του ΟΑΚΑ (69-68) βρέθηκαν σε τραγική βραδιά αμυντικά και μετά την ήττα τους με 95-87 από τη Μονακό, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των «16» του Basketball Champions League, αποχαιρέτησαν το ευρωπαϊκό όνειρο.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Βασιλειάδης (15π.), Ντίξον (14π.) και Μαυροειδής (10π.). Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» στερήθηκαν την πολύτιμη εμπειρία του Ούκιτς (6π.), ο οποίος είχε «εγκλωβιστεί» από την αντίπαλη άμυνα. Από τους νικητές, οι οποίοι σούταραν με το εντυπωσιακό 51% στα δίποντα, «έλαμψαν» οι Σούλερ (20π.) και Μποστ (18π.).

Η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε… καταδικαστική για την Ένωση, με την αποβολή του Γιούρι Ζντοβτς. Στο 03.43 πριν τη λήξη του συγκεκριμένου δεκαλέπτου, ο τεχνικός της «Βασίλισσας» έγινε έξαλλος με την απόφαση των διαιτητών να μην καταλογίσουν βήματα υπέρ της ομάδας του και δέχτηκε τεχνική ποινή.

Στη συνέχεια μπήκε μέσα στο παρκέ και μίλησε σε έντονο ύφος στους διαιτητές με τους παίκτες του να προσπαθούν να τον κρατήσουν. Τελικά δέχτηκε διπλή τεχνική ποινή κι αποβλήθηκε.

Άξιο αναφοράς, πως οι περιπου 500 φίλαθλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο Μονακό αποδοκίμασαν έντονα τον Σλοβένο τεχνικό, την ώρα που αυτός πήγαινε την Συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπίριτσικ (Τουρκία), Γκλίσιτς (Σερβία), Νέντοβιτς (Σλοβενία)

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 47-40, 75-61, 95-87

Οι συνθέσεις:

ΜΟΝΑΚΟ (Βενσάν Κολέ): Ντέιβις 8, Μποστ 18 (2), Ράιτ 9 (6 ασ.), Σι 12, Γκλαντιρ 11 (1), Αμπούντου 2, Φοφανά 2, Κάρεν-Μέντλεϊ 10, Σούλερ 20 (3), Ουατάρα 3 (1).

ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 6, ΜακΓκράθ, Ελόνου 10, Σάκοτα 9 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκης 5 (1), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 10, Μαυροκεφαλίδης 18 (12 ρ.)
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε