Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΟΦΗ – ΑΕΚ: “Σβηστό” διπλό με γκολάρες και… προσπέραση

ΟΦΗ – ΑΕΚ: “Σβηστό” διπλό με γκολάρες και… προσπέραση
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με μία πολύ πειστική, και σοβαρή εμφάνιση, πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη, επικρατώντας του ΟΦΗ με 0-2 για την δεύτερη αγωνιστική των Play Off της Superleague, και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση.

Σε ένα ματς που έμοιαζε να γίνεται σε… γεμάτο γήπεδο, αφού παρά τα μέτρα οι φίλοι του ΟΦΗ είχαν γεμίσει τα μπαλκόνια πέριξ του “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και με τα γκολ των Λιβάγια (41′) και Βέρντε (65′) επικράτησε με 0-2 των Κρητικών, που δεν έδειξαν σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με το… καλημέρα πιο δυνατά στο παιχνίδι επιχειρώντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στον ΟΦΗ και το κατάφερε. Μόλις στο 8′ ο Σιμάνσκι γύρισε τη μπάλα από αριστερά αλλά το σουτ του Αλμπάνη μέσα από τη μικρή περιοχή κόντραρε πάνω στην προβολή του Κουτρουμπή και η ευκαιρία χάθηκε. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Μπάρκα όμως να αντιδρά σωστά στο κοντινό σουτ του Μάνου και να κρατάει το μηδέν.

Η Ένωση συνέχισε να έχει την κατοχή, αναγκάζοντας τον ΟΦΗ σε πολλά λάθη κοντά στην περιοχή του λόγω της πίεσης που ασκούσε, και σε ένα από αυτά στο 21′ ο Λιβάγια έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Ολιβέιρα, την καρφωτή κεφαλιά του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά όμως ο Γουάιλι, ενώ το διαγώνιο σουτ, ξανά από τον Πορτογάλο, στο 31′ πέρασε σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 41′ όμως ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Λιβάγια δεν λάθεψε με το κεφάλι, στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα των Κρητικών. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και παραλίγο να το καταφέρει αλλά το σουτ του Φιγκεϊρέδο έξω από την περιοχή στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν άμεσα το γκολ που θα “κλείδωνε” τη νίκη και αυτό να έρχεται εντέλει στο 65′ με τον Βέρντε -που είχε περάσει στο 60′ στη θέση του Αλμπάνη- να κάνει ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση και δεξιά εκτελώντας τον Γουάιλι.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Κρητικούς να παραδίδουν… πνεύμα και να μην απειλούν ποτέ, ενώ και η ΑΕΚ επέλεξε να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Play Off και Κύπελλο Ελλάδας.

Mε αυτή τη νίκη η ΑΕΚ ανέβηκε στους 55 βαθμούς και στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ που έμεινε στους 53 στη “μάχη” για τα προκριματικά του Champions League. O ΟΦΗ από την άλλη υπέστη την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα ματς και θα παραμείνει στην 6η θέση και μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής.

Οι συνθέσεις του των ομάδων

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87’ Δεληγιαννίδης), Σακόρ (66΄Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέδο (79’ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο, Μάνος (67’ Βαζ)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (86’ Σβάρνας), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις