Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: «Απέδρασε» και «πρεσάρει» τον Παναθηναϊκό (video)

ΟΦΗ –  Αστέρας Τρίπολης: «Απέδρασε» και «πρεσάρει» τον Παναθηναϊκό (video)
Intime.gr

Ήταν καλύτερος, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά ο ΟΦΗ ηττήθηκε μέσα στην έδρα του. Ο Αστέρας Τρίπολης αμύνθηκε σθεναρά, έκανε γκολ τη μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και έφυγε από την Κρήτη με το «τρίποντο» (1-0). Το VAR ακύρωσε πέναλτι των γηπεδούχων. Μεγάλη εμφάνιση του Τσιφτσή. Στο -1 οι φιλοξενούμενοι από τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο.

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε εκτός έδρας τον ΟΦΗ (1-0), σε ματς για τη 19η αγωνιστική της Superlerague, έφτασε τους 30 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον 5ο Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες πήραν την 4η σερί τους νίκη, την ώρα που οι Κρητικοί έμειναν στους 19 βαθμούς, γνωρίζοντας την 3η σερί ήττα.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας και ψάχνοντας… διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Αστέρας Τρίπολης όμως όχι μόνο δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση, αλλά στο 15’ άνοιξε το σκορ. Ο Σίτο έδωσε από αριστερά στον Φερνάντεθ, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βάτερμαν έδιωξε, αλλά ο Τζίμας πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 0-1.

Οι Κρητικοί δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το τέρμα που δέχθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ, δημιουργώντας απανωτές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Στο 26’ το σουτ του Μεγιάδο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιφτσή. Ο ΟΦΗ «άγγιξε» στο 37’ της ισοφάριση! Ο Στάικος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα Τρίπολης με το μακρινό σουτ που έκανε.

Το ματς είχε την ίδια εικόνα στην επανάληψη, με τον ΟΦΗ να απειλεί την εστία του Τσιφτσή. Στο 60’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Σαρδινέρο από τον Καπίγια, αλλά η «ποινή» δεν εκτελέστηκε ποτέ, αφού από το VAR φάνηκε πως υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να περιορίσει την πίεση των γηπεδούχων, ενώ στο 71’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Κρίσπι «πάτησε» περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάτερμαν. Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τους Κρητικούς να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης και τους Αρκάδες να είναι σε θέση άμυνας. Στο 76’ ο Τσιλιανίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Τσιφτσής έδιωξε εντυπωσιακά εξ επαφής, ενώ ο Ντε Κούζμαν πήρε το «ριμπάουντ», αλλά έστειλε την μπάλα στα σώματα.

Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς (87’) ο Τσιφτσής δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, στη σέντρα που βγήκε, αλλά ο Τσιλιανίδης έστειλε την μπάλα ψηλά, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις