Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Οι πρώτες σκέψεις του Ρεχάγκελ για το ματς με την Αργεντινή

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα κατεβάσει όλα τα μεγάλα “αστέρια” του στο ματς με την Εθνική, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αμυντικός ο προσανατολισμός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

“Δεν ξέρω τι λέτε για ρεζέρβες. Η Αργεντινή δεν έχει αναπληρωματικούς”, δήλωσε ο Κάρλος Τέβες. Μια δήλωση που είναι ενδεικτική του πως αντιμετωπίζει η αντίπαλος μας τον αγώνα της 22ας Ιουνίου στο Πολοκουάνε.

Τα σενάρια της πρόκρισης

Η πρόκριση για το φαβορί του ομίλου μας, κατα πολλούς και του Μουντιάλ γενικότερα, δεν έχει έρθει μαθηματικά, με συνέπεια ο “Ντιεγκίτο” να μην βλέπει το παιχνίδι χαλαρά ή τουλάχιστον πιο χαλαρά. Μάλιστα, μετά τον θρίαμβο της Εθνικής μας με τη Νιγηρία δεν έκανε την παραμικρή δήλωση για το μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά όπως λένε οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν στον πάγκο…θα βάλει τους καλύτερους!

“Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τους Έλληνες. Εγώ δεν θέλω να ξεκουραστώ κόντρα στους Έλληνες. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Πάμε για την πρωτιά στον όμιλο. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα”, συμπλήρωσε ο Τέβες.

Μέσι και Ιγκουαϊν είναι στα πλάνα του προπονητή της Αργεντινής, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ότο Ρεχάγκελ θα πρέπει σύντομα να λύσει τον “γρίφο” που αφορά στο ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα τους μαρκάρουν. “Με εμάς όλοι κλεινονται στην άμυνα τους. Ευτυχώς ήρθαν τα γκολ και ελπίζω το ίδιο να συμβει και στον αγώνα με την Ελλάδα. Πάμε για νέα νίκη, για να βγούμε πρώτοι στον όμιλο”, είπε ο Κουν Αγουέρο.

Συνταγή που κερδίζει…δεν αλλάζει!

Το σίγουρο είναι ότι η “συνταγή” με τη Νιγηρία δύσκολα θα αλλάξει συνταρακτικά, καθώς ήταν επιτυχημένη. Τρείς κεντρικοί αμυντικοί και ο Σαλπιγγίδης μπροστά δεξιά αποδείχθηκαν στοιχεία “κλειδιά” του σχήματος. Ωστόσο, η αμυντική βάση που πρέπει να δωθεί, ενδεχομένως να οδηγήσει στην προσθήκη ενός ακόμα αμυντικού χαφ, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο Πατσατζόγλου.

Ο Τζιόλης έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στην Εθνική Ομάδα και μετά από αυτή την εμφάνιση δύσκολα θα “κουνηθεί” από την εντεκάδα, όπως βέβαια και ο Κατσουράνης που με τις πρωτοβουλίες που πήρε έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση όλης της ομάδας, μετά την αποβολή του Καϊτά. Η δυσκολία του αγώνα δεν επιτρέπει στον Ρεχάγκελ να ρισκάρει υπερβολικά από την αρχή, επομένως ο Σαμαράς αναμένεται να μείνει στον πάγκο και ο Καραγκούνης θα διατηρήσει τη θέση του στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής με ελευθερία κινήσεων. Οσο για το επιθετικό δίδυμο, ο Σαλπιγγίδης ήταν ο MVP της αναμέτρησης και έδειξε πόσο λάθος ήταν η χρησιμοποίηση του ντεφορμέ Χαριστέα στο πρώτο ματς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέκας παρόλο που είναι αγχωμένος για να σκοράρει με αποτέλεσμα να έχει χάσει πολλές ευκαιρίες δύσκολα θα μείνει εκτός βασικής ομάδας, αφού ήταν αυτός που πέτυχε τα μισά γκολ της Ελλάδας στην προκριματική φάση και παραμένει η πιο αξιόπιστη λύση που διαθέτει ο Ρεχάγκελ για να πετύχει ένα γκολ.

Τι μπορεί να αλλάξει; Κατ’αρχάς ο Βύντρα που ήταν η μοναδική παραφωνία στον αγώνα με τη Νιγηρία και να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σεϊταρίδης, ο οποίος πάντως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ελπίδες για το βασικό σχήμα έχει κι ο Μόρας, ο οποίος είναι 100% έτοιμος ιατρικά αλλά δεν έπαιξε με τη Νιγηρία γιατί είχε μείνει πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης λόγω των προπονήσεων που έχασε.

Η μοναδική μεγάλη έκπληξη μπορεί να έρθει με τη χρησιμοποίηση του Σπυρόπουλου αριστερά, όχι όμως σε ρόλο μπακ, αλλά μπροστά από τον Τοροσίδη για να ντουμπλάρει στο μαρκάρισμα του Μέσι. Ο Ρεχάγκελ το είχε δοκιμάσει στο φιλικό με την Παραγουάη που αποτελούσε πρόβα για τον αγώνα με την Αργεντινή. Σε αυτή την περίπτωση ο Καραγκούνης θα πάει δεξιά, ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης και ο Γκέκας θα καθίσει στον πάγκο.

Από την πλευρά της Αργεντινής, μια αλλαγή που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει, είναι η μη χρησιμοποίηση του Ντεμικέλις, καθώς το λάθος του στο παιχνίδι με τη Ν.Κορέα που οδήγησε σε γκολ, φαίνεται να έχει εξοργίσει τους συμπατριώτες του που ζητούν επιτακτικά να μην μπεί στην εντεκάδα του ματς με την Ελλάδα. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε