Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι σημερινές μάχες του Μουντιάλ!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Πορτογαλία και Βραζιλία υπόσχονται θέαμα, καθώς έχουν προκριθεί στους “16”. Για το γόητρο και το “θαύμα” πάει η Ακτή Ελεφαντοστού. Ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στον 8ο όμιλο.

Στον 7ο όμιλο τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα ή μάλλον σχεδόν ξεκαθαρισμένα. Η Βραζιλία έχει προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ μόνο με “βουντού” θα μείνει εκτός η Πορτογαλία, καθώς υπάρχει το απίθανο σενάριο να χάσει με 7 γκολ από την “Σελεσάο”, που θα την θέσει εκτός μάχης, δίνοντας “ανάσα ζωής” στην Ακτή Ελεφαντοστού, που αγωνίζεται με την Δημοκρατία της Κορέας. Πάντως, ακόμα και οι Αφρικάνοι δεν πιστεύουν σε αυτό το “θαύμα” και ενδεικτική ήταν η κουβέντα που είπε χθες στους συμπαίκτες του ο Ντρογκμπά…”Αφήστε το, άλλη φορά”!

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

Βραζιλία 6 
Πορτογαλία 4 
Ακτή Ελεφαντοστού 1
Δημοκρατία της Κορέας 0 

Στον 8ο όμιλο η κατάσταση…”μυρίζει μπαρούτι”. Η μόνη ήρεμη της παρέας είναι η Ονδούρα, η οποία δεν έχει κανέναν βαθμό και εκτός εξαιρετικού απροόπτου εκεί θα μείνει, καθώς η αντίπαλος της, η Ελβετία, είναι σαφώς πιο δυνατή και με δεδομένο ότι παίζει ακόμα τα πάντα για την πρόκριση της, δεν αναμένεται να αφήσει περιθώρια.

Μόνο με θαύμα θα δούν την ομάδα τους στους "16" οι Ιβοριανοί

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Χιλή  6
Ισπανία  3
Ελβετία  3
Ονδούρα  0 

Εδώ, υπάρχει ορατό ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, όπου σημαίνει ότι θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων των ομάδων. Η Ισπανία θέλει νίκη με όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα στο ματς με τη Χιλή, για την οποία αρκεί μόνο ένας βαθμός για να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Με την πλάτη στον τοίχο είναι η Ισπανία, η οποία αν χάσει…χάνεται, σε συνδυασμό με νίκη της Ελβετίας από την Ονδούρα, που θα την αφήσει εκτός 16αδας του Μουντιάλ.
Καθόλου ήρεμος δεν είναι ο προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
Οι αναμετρήσεις του 7ου ομίλου αρχίζουν στις 17:00 και του 8ου ομίλου στις 21:30.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε