Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα στα Ιωάννινα για τους πρόσφυγες [pics]

ΦΩΤΟ twitter.com/FCBjugadors
ΦΩΤΟ twitter.com/FCBjugadors

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μια ομάδα θρύλων και παλαίμαχων της Μπατσελόνα βρίσκονται στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στα Ιωάννινα για να δώσουν φιλική αναμέτρηση με τους αντίστοιχους του ΠΑΣ Γιάννινα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στην Ελλάδα, γιατί έχει έναν λαό που έδειξε μεγάλη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας των βετεράνων της Μπαρτσελόνα Ραμόν Αλφονσέδα, στη συνέντευξη Τύπου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της αλληλεγγύης που θα διεξαχθεί το απόγευμα στα Ιωάννινα. Παράλληλα ευχαρίστησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Δήμο που συνέβαλαν θετικά στη διοργάνωση που προωθεί τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Ο άλλοτε επιθετικός της Μπαρτσελόνα εξέφρασε την πίστη ότι η ομάδα του θα φέρει την ελπίδα στα λυπημένα μάτια των προσφυγόπουλων που συνάντησε νωρίτερα στον καταυλισμό του Κατσικά, όπου από το περασμένο μαρτύριο φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Συγκλονίστηκα όταν έφτασα στον καταυλισμό. Το αίμα μου άρχισε να κινείται γρήγορα». Με αυτά τα λόγια ο Ραμόν Αλφονσέδα μεταφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το συναίσθημα που βίωσε κατά την επίσκεψη της ομάδας στον Κατσικά Η ιστορία ενός 16χρονου από την Συρία που ζει ολομόναχος σε μία σκηνή γιατί οικογένεια του διασκορπίστηκε και χάθηκαν στον δρόμο της προσφυγιάς τον συγκινεί ιδιαίτερα, όπως λέει, τον γέμισε συναισθήματα, γιατί ένιωσε έντονα τη δύσκολη κατάσταση των ξεριζωμένων .

Σήμερα στο Κατσικά η μέρα ήταν διαφορετική, γιατί μέσα από την γκρίζα καθημερινότητα βγήκαν μηνύματα ενότητας και ανθρωπισμού. Τα προσφυγόπουλα διασκέδασαν, τραγούδησαν, έπαιξαν μπάλα με θρύλους του ισπανικού ποδοσφαίρου.

 

Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, συνέχεια χαμογελαστός έπαιξε μπάλα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Μάλιστα είπε πως είναι παιδάκια που έχουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού νιώθει όμορφα που ξαναβρέθηκε στην Ελλάδα, και ειδικά στην αποστολή για τα γκολ της αλληλεγγύης.

Ο Φρεντερίκ Ντεού (Frederic Dehu) τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η αποστολή είναι ειδική, για καλό σκοπό, γιατί εκφράζει την υποστήριξη της Μπαρτσελόνα στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και βρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς. Χαρακτηριστικά είπε πως μέσα από τις εικόνες που προβάλλονται στην τηλεόραση δεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος του προβλήματος των προσφύγων, εάν δεν ζήσεις την πραγματικότητα τους της καθημερινότητα τους. Με τα παιδάκια και τους πρόσφυγες να τον αγκαλιάζουν και να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του, ευχήθηκε η παρουσία των Ισπανών να τους φέρει καλή τύχη.

Ο βετεράνος τερματοφύλακας Andreu Ferres, όπως λέει, κοίταξε κατάματα την δυστυχία, μία άλλη πραγματικότητα και εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των προσφύγων.

Στις 12 το μεσημέρι περισσότερα από 200 προσφυγόπουλα πήγαν στο Πανηπειρωτικό Στάδιο και συμμετείχαν σε εργαστήρια ποδοσφαίρου.

Ο φιλικός αγώνας Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα – Παλαίμαχων FC Barcelona θα διεξαχθεί στις 19:00 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “οι Ζωσιμάδες”.

Οι πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία #FCBPlayers #WithRefugees στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Ramón Alfonseda, είναι οι:

Gica Popescu
Fréderi Déhu
Sergio García
Joan Blanquera
Jari Litmanen
Mario Rosas
Javi Delgado
Pedro José López “Landi”
Juan Carlos Rodríguez
Javier Guzmán
Xavi Molist
Andreu Ferrés
Meho Kodro
Haruna Babangida
Sergi Pérez
Jonathan Ortuño

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε