Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα μπαράζ του Europa League

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα μπαράζ του Europa League

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε από την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League την πρόκριση του στα μπαράζ, μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ενώ βλέπει ακόμα και την πρώτη θέση στον όμιλο του.

Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν και το 2022 στο Europa League και μένει να φανεί αν αυτό θα γίνει απευθείας στη φάση των «16», κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο, ή στα μπαράζ της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πιθανότατα θα τερματίσει δεύτερη, καθώς για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την Αντβέρπ και η αδιάφορη Φενέρμπαχτσε να νικήσει την Άιντραχτ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει δεύτερος, θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια κάποια ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στον όμιλο της στο Champions League με φόντο τους “16” του Europa League.

Οι τρεις ομάδες του Champions League που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τερματίσουν στην 3η θέση και θα παίξουν στα μπαράζ του Europa League είναι η Ζενίτ, η Σέριφ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού και η Μπουρούσια Ντόρτμουντ.

Στην τελευταία αγωνιστική θα μάθουμε και ποιες θα είναι οι άλλες πέντε τρίτες ομάδες, οι οποίες είναι πιθανόν να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για μία εκ των Λειψία και Μπριζ, μια από τις Μίλαν, Πόρτο και Ατλέτικο, μια εκ των Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα, μια από τις Αταλάντα, Βιγιαρεάλ, Γιουνγκ Μπόις και μια εκ των Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Βόλφσμπουργκ και Λιλ.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι πολύ ισχυροί και το έργο της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις