Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παίρνει αναβολή η πρόβα της τελετής έναρξης στον Σηκουάνα του Παρισιού

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παίρνει αναβολή η πρόβα της τελετής έναρξης στον Σηκουάνα του Παρισιού
Reuters

Μια μικρή καθυστέρηση στις κινήσεις που κάνει η Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρίσι 2024, προκειμένου τα πάντα να είναι πανέτοιμα, ενόψει της τελετής έναρξης της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο, που θα γίνει στον Σηκουάνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η “Le Parisien” η πρόβας της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που ήταν προγραμματισμένη για την 8η Απριλίου, παίρνει αναβολή.

Όπως τονίζεται, ο ιδιότροπος καιρός που παρατηρείται στην αρχή της Άνοιξης, αλλά κυρίως οι έντονες βροχές της περιόδου -που προκάλεσαν πλημμύρες- και ανέβασαν τη στάθμη του Σηκουάνα, έφεραν προβλήματα, στο πέρασμα των σκαφών κάτω από τις γέφυρες που υπάρχουν.

Όπως σημειώνει η “Le Parisien”, η διοργάνωση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα κάθε άλλο παρά ένα μακρύ, ήσυχο ποτάμι είναι.

Η προγραμματισμένη πρόβα της ερχόμενης Δευτέρας (08.04.2024) ορίστηκε για τις 27 Μαΐου. Η οργανωτική επιτροπή υποστηρίζει πως η αναβολής της δοκιμής δεν έχει καμία επίπτωση στη διοργάνωση της τελετής έναρξης.

Συνολικά 180 σκάφη μήκους 8-85 μέτρων θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Τα μισά (94) προορίζονται για την υποδοχή των αθλητικών αποστολών, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι αφιερωμένα στις ομάδες ασφαλείας και στους τεχνικούς που θα επιδιορθώνουν πιθανές βλάβες στα σκάφη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις