Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιαπωνία 10-9: Αήττητη στην κορυφή του ομίλου της η εθνική πόλο

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιαπωνία 10-9: Αήττητη στην κορυφή του ομίλου της η εθνική πόλο

Την αήττητη πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνέχισε η εθνική πόλο ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αν και τα χρειάστηκε, επικράτησε πολύ δύσκολα της διοργανώτριας Ιαπωνίας με 10-9 κι έδωσε συνέχεια στα εξαιρετικά αποτελέσματα της που τη διατηρούν στην κορυφή του ομίλου της.

Με γκολ του Αργυρόπουλου 30 περίπου δεύτερα πριν το φινάλε του αγώνα, η εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο, ενώ διατηρήθηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου, την οποία και θέλει να κατακτήσει, ώστε να έχει καλύτερη διασταύρωση στην οκτάδα.

Η Ιαπωνία έβαλε πολύ δύσκολα στη “γαλανόλευκη”. Η άμυνα των διοργανωτών δημιούργησε εκνευρισμό στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (5-5).

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς και ο Μάριος Καπότσης σκόραραν συνεχόμενα γκολ και η Ελλάδα  βρέθηκε στο +2 (8-6) με 7’06” για το τέλος της αναμέτρησης.

Ωστόσο, οι οικοδεσπότες έβγαλαν και πάλι αντίδραση και ισοφάρισαν (8-8). Ο Γενηδουνιάς έκανε το 9-8, βάζοντας και πάλι σε θέση οδηγού την ελληνική ομάδα, ωστόσο η Ιαπωνία βρήκε και πάλι τον τρόπο να ισοφαρίσει (9-9) ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Τελικά, ο Αργυρόπουλος ήταν ο παίκτης που “λύτρωσε” το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, γράφοντας το τελικό 10-9, 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ταναμούρα, Αντάτσι 3, Κόπου, Σίγκα, Γιοσίντα 1, Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι 2, Ινάμπα 2, Οκάουα, Αράκι.

Τα highlights του Ελλάδα – Ιαπωνία:

Η βαθμολογία:
Α όμιλος

Ελλάδα 5
Ιταλία 5
ΗΠΑ 4
Ουγγαρία 4
Ιαπωνία 0
Νότια Αφρική 0
Οι επόμενες αγωνιστικές:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
08:00: ΗΠΑ – Ουγγαρία
12:20: Ιταλία – Ιαπωνία
13:50: Νότια Αφρική – Ελλάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
04:00: Ουγγαρία – Ιταλία
05:30: Ελλάδα – ΗΠΑ
12:20: Ιαπωνία – Νότια Αφρική

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις