Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή η παράδοση στη Γαλλία στην τελετή λήξης – Η «Μασσαλιώτιδα» από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή η παράδοση στη Γαλλία στην τελετή λήξης – Η «Μασσαλιώτιδα» από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
ΦΩΤΟ Reuters

Η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στο Παρίσι στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο συνδυάστηκε με μία φαντασμαγορική γιορτή που είχε στηθεί μπροστά στον Πύργο του Άιφελ την ίδια ώρα, ενώ ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας ακούστηκε από σαξόφωνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Τη «Μασσαλιώτιδα» σε απευθείας σύνδεση με τον Διαστημικό Σταθμό άκουσαν όσοι παρακολούθησαν την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στο πλαίσιο της παράδοσης της Ολυμπιακής Σημαίας στο Παρίσι που θα διοργανώσει τους Αγώνες το 2024.

Υπήρξε σύνδεση με το Παρίσι, όπου ήταν σε εξέλιξη γιορτή στον Πύργο του Άιφελ, με παρόντες όσους αθλητές κέρδισαν μετάλλιο στο Τόκιο και είχαν επιστρέψει στη Γαλλία. Ο Εμμάνουελ Μακρόν εμφανίστηκε να λέει το σύνθημα «Ταχύτερα, Υψηλότερα, Ισχυρότερα μαζί», που αποτελεί το νέο μότο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονταν μαζεμένοι στον Πύργο του Άιφελ για να γιορτάσουν την έναρξη της Προολυμπιακής περιόδου, που θα κρατήσει αυτή τη φορά μόλις 3 χρόνια, αφού λόγω του κορονοϊού η διοργάνωση του Τόκιο διεξήχθη με ένα χρόνο καθυστέρηση. Παρουσιάστηκαν επ’ευκαιρίας και το break dance αλλά και η επίδειξη με BMX ποδήλατα, που θα συμπεριληφθούν ως νέα αγωνίσματα στο Παρίσι. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις