Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με απίθανο άλμα στον τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής, αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με απίθανο άλμα στον τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής, αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μιας και πέρασε τα 5,75μ..

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε μία εντπυωσιακή εμφάνιση και κατάφερε με την δεύτερη του προσπάθεια να περάσει το 5,75μ., που ήταν το ύψος που έδινε πρόκριση στον τελικό (Τρίτη 3 Αυγούστου στις 13:20). Έτσι, ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στην τελική δωδεκάδα και θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Ο Μανόλο πέρασε με την πρώτη τα 5,30μ. και τα 5.50. Στη συνέχεια χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 5.65μ., αλλά και τα 5.75, τα οποία δεν μπόρεσαν να περάσουν οι περισσότεροι αθλητές των προκριματικών.

Αντίθετα, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2η ημέρα). Ο Έλληνας πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ). Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Φιλιππίδη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις