Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κυνηγά «χρυσούς» κρίκους στον τελικό και ιστορικό repeat

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κυνηγά «χρυσούς» κρίκους στον τελικό και ιστορικό repeat
Intime.gr

Ο “άρχοντας των κρίκων”, Λευτέρης Πετρούνιας, θέλει να μας συγκινήσει για μια ακόμα φορά (Δευτέρα, 2/8 στις 11:00 πμ – ΕΡΤ2). Ο μεγάλος στόχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το repeat που θα τον κάνει μέρος της αθλητικής ιστορίας.

Έκλεισε θέση στον τελικό των κρίκων ως πρώτος και καλύτερος και θέλει να αποδείξει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πως είναι ο… κορυφαίος. Ο “άρχοντας των κρίκων”. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι έτοιμος να φτάσει και πάλι στην κορυφή του αθλητικού Έβερεστ και να κατακτήσει και πάλι μετά από 5 χρόνια το πιο σημαντικό χρυσό μετάλλιο!

Ένα κατόρθωμα που κανείς άλλος Ολυμπιονίκης των κρίκων δεν έχει πετύχει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Η πιθανή επικράτησή του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό της Δευτέρας θα τον μετατρέψει σε έναν από τους πολυνίκες στην Ολυμπιακή ιστορία του αγωνίσματος, αλλά και στον μοναδικό με δύο διαδοχικούς τίτλους έπειτα από το 1972!

Μέχρι τώρα, σε ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο δύο αθλητές-θρύλοι έχουν να επιδείξουν από δύο χρυσά μετάλλια στους κρίκους! Ο Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν, ο οποίος κέρδισε εκπροσωπώντας την Σοβιετική Ένωση το 1956 και το 1960, καθώς και ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα, θριαμβευτής στους Αγώνες του 1968 και του 1972.

Click4more: Πανέτοιμος και με τη Βασιλική Μιλλούση στο πλευρό του

Πλάι σ’ αυτούς, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα επιδιώξει να προσθέσει το δικό του όνομα του, διεκδικώντας ένα αντίστοιχο repeat στο στάδιο της περιοχής Αριάκε στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο 30χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων θα έχει, μάλιστα, ένα πρόσθετο κίνητρο για να παραμείνει στην κορυφή: «Έχω στόχο να γίνω “χρυσός” Ολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο στη Γυμναστική, αλλά έχω τα παιδιά μου στο μυαλό μου. Θα είναι υπέροχο να γράψω ιστορία εδώ και να έχω κάτι να δείξω στα μωρά μου όταν μεγαλώσουν», ήταν η δήλωσή του που φιλοξένησε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό, όπου πρώτευσε με 15,333 βαθμούς.

Ενδεικτικό της τεράστιας δυσκολίας του εγχειρήματος είναι, επίσης, το γεγονός ότι τα τελευταία 40 χρόνια μόνο τρεις αθλητές, σε διαφορετικά ατομικά αγωνίσματα της ενόργανης ανδρών, υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον Ολυμπιακό τίτλο τους: Ο Ισπανός Χερβάσιο Ντεφέρ στο άλμα (Ολυμπιονίκης 2000 & 2004), ο Κινέζος Κάι Ζόου στις ασκήσεις εδάφους (2008 & 2012) και ο Ιάπωνας «Βασιλιάς» Κόχεϊ Ουτσιμούρα στο σύνθετο ατομικό (2012 & 2016).

Από όλους τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Ρίο, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ στον πλάγιο ίππο είναι οι μοναδικοί που θα δηλώσουν παρόντες στους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο Τόκιο, με την προοπτική να μπουν σ’ αυτό το «κλαμπ» των εκλεκτών εφόσον κερδίσουν ξανά.

Θυμίζουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο τρίτος αθλητής στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής με δύο προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς, ύστερα από τον Ιωάννη Μελισσανίδη (1ος στις ασκήσεις εδάφους το 1996, 7ος στο άλμα το 2000) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (2ος στους κρίκους το 2000, 1ος στους κρίκους το 2004).

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που υπάρχει και βάσει κλήρωσης ο Λευτέρης Πετρούνιας θα εκτελέσει το πρόγραμμά του 7ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Click4more: Ψάχνοντας μετάλλια με Πετρούνια και Τεντόγλου – Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας

Αντίπαλοί του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι, κατά σειρά εμφάνισης στον τελικό, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι (5ος με 14,900 β. στον προκριματικό), ο Κινέζος Χάο Γιόου (8ος με 14,800 β.), ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (2ος με 15,300 β.), ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν (7ος με 14,800 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (4ος με 14,933 β.), ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (3ος με 15,066 β.) και ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ (6ος με 14,800 β.), ο οποίος θα ανεβεί στους κρίκους τελευταίος, αμέσως μετά τον Πετρούνια.

“Ένα μεγάλο ταξίδι λοιπόν φτάνει στο τέλος του αύριο το πρωί .

Είμαι ευλογημένος που έχω φτάσει ως εδώ με όλες τις δυσκολίες που είχα στο δρόμο μου , όμως αυτή είναι η ομορφιά του Πρωταθλητισμού.

Γεμάτος ψυχικά γιατί εχω την καλύτερη ομάδα γύρω μου, αύριο θα προσπαθήσω να κάνω για ακόμη μια φορά ότι ονειρευόμουν .

Να κερδίσω !

Μείνετε συντονισμένοι στις 11:00 ώρα Ελλάδας και πάμε να κυνηγήσουμε το όνειρο” ανέφερε ο “τεράστιος” Πετρούνιας μέσα από τα social media. Ευχή όλων, να μας δώσει και πάλι αυτή την τεράστια χαρά. Αυτή τη μοναδική συγκίνηση…

Πληροφορίες: ego-gymnastics.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις