Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μακρόν στη Λοζάνη για την υποψηφιότητα του Παρισιού

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα βρεθεί στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να… ενισχύσει την υποψηφιότητα του Παρισιού, να αναλάβει -για τρίτη φορά στην ιστορία του- την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κέρδισε τις γαλλικές εκλογές τον Μάιο, αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας στη Λοζάνη ώστε να συμμετάσχει σε δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Την Τρίτη θα παραστεί στην παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας του Παρισιού για το 2024 ενώπιον των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, διεργασίες στις οποίες θα πάρει μέρος και η αποστολή του Λος Άντζελες, αλλά χωρίς πολιτική εκπροσώπηση.

Οι αρχηγοί κρατών είναι συνήθως παρόντες στην αποφασιστική ψηφοφορία, η οποία φέτος για τους Αγώνες του 2024 (πιθανότατα θα γίνει και για το 2028) θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο, προκειμένου να δώσουν την τελική ώθηση στην υποψηφιότητά τους, αλλά ο Μακρόν επέλεξε να δώσει τώρα το “παρών”.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που ο Μακρόν συναντάται με αξιωματούχους της ΔΟΕ, αφού είχε δεχθεί και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης στο γραφείο του, μόλις δύο ημέρες μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Να ανφέρουμε πως η ΔΟΕ, μετά από πρόταση του προέδρου της, Τόμας Μπαχ, θέλει να… επιβραβεύσει και τις δύο υποψήφιες πόλεις (Παρίσι και Λος Άντζελες) με την ανάθεση των Αγώνων του 2024 και του 2028. αυτό σημαίνει πως, στην ψηφοφορία της Λίμα τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα μάθουμε ποια πόλη θα αναλάβει ποια από τις δύο διοργανώσεις.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε