Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016: Κίνδυνος για τους αθλητές! “Θα κολυμπήσουν μέσα στα “σκ@τ@”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρώτες αποστολές των χωρών έχουν ήδη φτάσει στο Ολυμπιακό Χωριό και προετοιμάζονται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο που ξεκινούν σε λίγες μέρες. Αρκετές ομάδες έχουν κάνει τρομερές καταγγελίες για την κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, την ώρα που κορυφαία ειδησιογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για τρομακτική μόλυνση στα νερά του Ρίο.

Οι διοργανωτές είχαν υποσχεθεί πως όσο πλησιάζει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η ποιότητα των νερών θα βελτιώνεται, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Η μόλυνση βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και κινδυνεύουν ακόμα και οι ζωές των αθλητών που θα βουτήξουν μέσα.

“Έχουμε αηδιάσει από την κατάσταση που βρήκαμε. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και περιμένουμε”, δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας sailing της Ισπανίας.

“Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος, κυριολεκτικά θα κολυμπήσουν μέσα στα σκ@τ@ ρισκάροντας να πάθουν σοβαρές μολύνσεις. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τρομακτικό”, πρόσθεσε γιατρός που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε