Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα 800 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της ΔΟΕ από την αναβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα 800 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της ΔΟΕ από την αναβολή
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβλήθηκαν για το 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και η ΔΟΕ θα κληθεί να αναλάβει ένα κόστος της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Οι “απώλειες” τόσο της ΔΟΕ, όσο και ολόκληρης της Ιαπωνίας είναι τεράστιες από την αναβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γεγονός που εξήγησε και με νούμερα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τόμας Μπαχ.

«Περιμένουμε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε κόστος έως και 800 εκατ. δολάρια για τη συμμετοχή μας και τις ευθύνες μας στη διοργάνωση των αναβληθέντων Αγώνων Τόκιο 2020» δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι από το ποσό αυτό, τα 650 εκατ. δολάρια θα δοθούν για τη διοργάνωση των Αγώνων το επόμενο έτος και τα 150 για τη στήριξη διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το νούμερο που ανακοινώθηκε από τον Μπαχ δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος για τους διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο και η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να υποστεί την 12μηνη καθυστέρηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις