Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές σήμερα (24/07)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές σήμερα (24/07)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο ξεκίνησαν κι επίσημα την Παρασκευή (24/07) με την τελετή έναρξης και ακολούθησε σήμερα η πρώτη ημέρα των αγώνων με 7 ελληνικές συμμετοχές.

Η πρώτη ήρθε από τις Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο της κωπηλασίας, ο οποίες και πήραν την πέμπτη θέση στον πρώτο προκριματικό, αλλά θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για τον ημιτελικό μέσω του ρεπεσάζ, την Κυριακή 25/07 στις 3:50.

Ακολούθησε η νικηφόρα πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στην πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-2) κόντρα σε δύσκολο αντίπαλο, την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ.

Πρόκριση και για τον έμπειρο Παναγιώτη Γκιώνη στο Πινγκ Πονγκ, καθώς επικράτησε άνετα με 4-0 του Σέρβου Ζολτ Πέτο και πέρασε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης έκανε συγκινητική προσπάθεια στην Ποδηλασία Δρόμου και κατέκτησε την 63η θέση στο δικό του αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι ο “άρχοντας των κρίκων” Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος το επιβεβαίωσε όπως πάντα την ώρα του αγώνα και προκρίθηκε ως πρώτος και καλύτερος στον τελικό, με μία εντυπωσιακή προσπάθεια, που δεν ήταν καν κοντά στο πικ της κλάσης του.

Προσπάθησε στα 400 μέτρα μικτή ατομική της κολύμβησης ο Απόστολος Παπαστάμος, αλλά παρά τον καλό του χρόνου, έμεινε στην 7η θέση κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Την πρώτη ημέρα των Αγώνων έκλεισε για την Ελλάδα με θετικό τρόπο, η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 100 μέτρων πεταλούδα, όντας 14η στα προκριματικά.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις