Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Αυστραλία στο μπάσκετ, «λύγισε» τον Ντόντσιτς και την παρέα του

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Αυστραλία στο μπάσκετ, «λύγισε» τον Ντόντσιτς και την παρέα του
ΦΩΤΟ Reuters

To πρώτο μετάλλιο στην μπασκετική της ιστορία σους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Αυστραλία επί την Σλοβενίας του Λούκα Ντόντσιτς στον μικρό τελικό του τουνρουά στο Τόκιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Τόκιο, καθώς επιβλήθηκε στον «μικρό τελικό» της Σλοβενίας με 107-93. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρίτη θέση είναι η καλύτερη στην Ιστορία των «μπούμερς» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μέχρι σήμερα είχαν φτάσει στους ημιτελικούς σε τέσσερις διοργανώσεις, χωρίς να καταφέρουν να ανέβουν στο βάθρο. 

Ο Πάτι Μιλς έκανε απίστευτη εμφάνιση μετρώντας 42 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο Τζο Ινγκλς με 16 και ο Τζοκ Λαντέιλ με 14 πόντους ακολούθησαν. Πολύτιμη συνεισφορά σε άμυνα κι επίθεση κι από τους Ντάντε Έξουμ και Ματίς Τάιμπουλ. Μακριά από τα συνήθη στάνταρ του έμεινε ο Λούκα Ντόντσιτς, που είχε μεν 22 πόντους αλλά με 7/19 σουτ και με 8 λάθη δείχνοντας κουρασμένος και εκνευρισμένος από την πολύ καλή άμυνα του Τάιμπουλ. Ο Κλέμεν Πρέπελιτς με 18 και ο Μάικ Τόμπι με 13 πόντους βοήθησαν περισσότερο τον σταρ των Μάβερικς για τη Σλοβενία, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την υπέρβαση κατακτώντας μετάλλιο στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις