Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Καναδάς, νίκησε στα πέναλτι την Σουηδία στον ποδοσφαιρικό τελικό των γυναικών

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Καναδάς, νίκησε στα πέναλτι την Σουηδία στον ποδοσφαιρικό τελικό των γυναικών
Reuters

Ο Καναδάς κατέκτησε το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων στις γυναίκες. Η “μάχη” με την Σουηδία στο Τόκιο έμεινε στο 1-1 και το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στα πέναλτι (3-2).

Στο Ρίο πήρε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά στο Τόκιο ανέβηκε στην… κορυφή! Ο Καναδάς πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών, μετά την επικράτηση του επί της Σουηδίας στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2 (κανονική διάρκεια 1-1).

Οι Σουηδέζες (αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο) προηγήθηκαν με το γκολ της Στίνα Μπλακστένιους (34′), για να ισοφαρίσει οι βορειοαμερικάνες με πέναλτι της Τζέσι Φλέμινγκ στο 67′. Οι δύο ομάδες συνέχισαν τη “μάχη” τους στην παράταση, αλλά το… χρώμα του μεταλλίου τους κρίθηκε στα πέναλτι.

Η 34χρονη τερματοφύλακας του Καναδά, Στέφανι Λαμπέ, απέκρουσε δύο πέναλτι και χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα της με 3-2.

Να αναφέρουμε πως η ομάδα των ΗΠΑ κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο -το έκτο στις επτά παρουσίες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες- νικώντας με το θεαματικό 4-3 την Αυστραλία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σουηδία: Λίνταλ, Γκλας, Ερικσον (75′ Αντερσον), Ασλάνι, Γιάκομπσον (75′ Μπένισον), Μπλακστένιους, Ιλεστεντ, Μπγιορν, Αντζελνταλ (75′ Χάρτιγκ), Σέγκερ, Ρόλφο.

Καναδάς: Λαμπέ, Τσάπμαν, Μπιουκάναν, Κουίν (45′ Γκρόσο), Λόρενς, Σκοτ, Σινκλέρ (85′ Χουϊτέμα), Τζάιλς, Πρινς (63′ Ρόουζ), Μπέκι (45′ Λεόν), Φλέμινγκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις