Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ (21:00, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 1) για τη 17η αγωνιστική της Super League. Ένα ντέρμπι με τεράστιο ενδιαφέρον, που μπορεί να εκτοξεύσει την ψυχολογία στο νικητή και -παράλληλα- να αφήσει… πίσω βαθμολογικά τον ηττημένο.

Τα… φώτα στο “Καραϊσκάκης”! Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντράρονται στο Φάληρο, στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στη Super League

Λίγες ημέρες έπειτα από το… κάζο στη Λαμία, που τον άφησε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, χωρίς περιθώρια για νέα απώλεια.

Η “γκέλα” είναι κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε οι “κιτρινόμαυροι”, που είναι στο -3 από τον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα των Θεσσαλονικέων, στο τοπικό ντέρμπι με τον Αρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Σε περίπτωση νίκης, ο Ολυμπιακός (32 βαθμοί) θα ρίξει τέταρτη την ΑΕΚ (35 βαθμοί), ενώ στην άλλη περίπτωση η Ένωση θα αφήσει τέταρτους τους Πειραιώτες και η διαφορά τους από την κορυφή ενδέχεται να μεγαλώσει και άλλο. Σε περίπτωση ισοπαλίας, αμφότεροι θα είναι… χαμένοι εφόσον νικήσουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί απώλειες και τρεις στα τέσσερα τελευταία ματς. Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας 3-0 του Βόλου στην “OPAP Arena”, βάζοντας τέλος στα αρνητικά της αποτελέσματα (είχε δυο σερί εκτός έδρας ισοπαλίες με 2-2). Το ματς του πρώτου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε μείνει στο 1-1.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν υπολογίζει δεδομένα τον Ελ Κααμπί που βρίσκεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ και οι Ελ Αραμπί, Μπιέλ δύσκολα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Την ίδια ώρα, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού ο Φραν Ναβάρο αντί του Στέφαν Γιόβετιτς (είχε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση της ομάδας).

Απ’ την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Μουκουντί που βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, αλλά είναι άγνωστο εάν υπολογίζεται για το ντέρμπι (δεν ανακοινώθηκε αποστολή από την Ένωση).

Οι πιθανές ενδεκάδες του ντέρμπι:

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος – Ποντένσε, Ναβάρο, Φορτούνης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ – Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Διαιτητής: Μαρχέφκα (Σλοβακία)

Βοηθοί: Χρμο, Ζέμκο (Σλοβακία)

Τέταρτος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

VAR: Μίκελ (Σλοβακία), Μεϊντάνας (Αχαϊας)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις