Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Σβηστή» νίκη με Μπρούμα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Σβηστή» νίκη με Μπρούμα

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, μετά τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, κι επικράτησε άνετα της ΑΕΚ με 2-0 στο “Γ. Καρασκάκης”, για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν την τρίτη σερί νίκη τους κόντρα στην Ένωση, μεγαλώνοντας το αήττητο σερί τους κόντρα στους κιτρινόμαυρους στα δέκα παιχνίδια.

Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις διορθωτικές κινήσεις και οι Πειραιώτες πετούσαν… φωτιές στο δεύτερο μέρος, βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές (50′ και 92′) με τον Μπρούμα.

Οι Πειραιώτες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη ρεβάνς της Τετάρτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο +4 από τον Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, προκειμένου να βγει στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να φανεί απειλητικός στο ξεκίνημα, πιέζοντας την άμυνα της ΑΕΚ. Από την πλευρά της, η Ένωση χρειάστηκε 20 λεπτά για να βρει τα πατήματα της και στη συνέχεια βγήκε μπροστά, χάνοντας ευκαιρίες για γκολ.

Πρώτα στο 24΄, όταν μακρινό σουτ του Μάνταλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κρίστινσον και στη συνέχεια (25΄) με τον Τσιγκρίνσκι που δεν κατάφερε από καλή θέση σε σέντρα του Σιμάνσκι να βρει την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 29′, μάλιστα, ακυρώθηκε γκολ του Βασιλαντωνόπουλου ως οφσάιντ.

Στο 37΄ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Σεμέδο για χέρι του Μπουχαλάκη, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, τα άλλαξε όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Ξεκίνησε με τρεις αλλαγές, αφού απέσυρε τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν και στη θέση τους πέρασε τους Μπρούμα, Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι να ανοίξει το σκορ στο 50΄, όταν σε κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ο δεύτερος γύρισε με το αριστερό προς τον Μπρούμα, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0. 

Στο 74′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, στο 90+2′ Ο Μπρούμα διπλασίασε τα τέρματα του, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νεντελτσεάρου και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για να σημειώσει το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα.

Οι συνθεσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80΄ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (46΄ Εμβιλά), Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης (46΄ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46΄ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83΄ Τάνκοβιτς), Λόπες (83΄ Μιτάι), Αλμπάνης (57΄ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70΄ Κρίστισιτς).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις