Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Θρυλική τριάρα με εκτελεστή Ελ Αραμπί (videos)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Θρυλική τριάρα με εκτελεστή Ελ Αραμπί (videos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΚ με 3-0 κι έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ούσα ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πήρε τη νίκη και ξέφυγε με επτά βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και με 11 βαθμούς από την Ένωση.

Το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα για την Ένωση, η οποία θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ντέρμπι, αν ήταν πιο προσεκτική στα τελειώματα των φάσεων της, αλλά κι αν δεν έκανε λάθη στην άμυνα, από τα οποία ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Δύο γκολ πέτυχε ο Killer Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από τα 11 βήματα.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, αλλά να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την ΑΕΚ και κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα, όντας μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο 9′ λίγο έλειψε η ΑΕΚ να κάνει τη… ζημιά στον Ολυμπιακό, με τον Σεμέδο να κάνει το λάθος και τον Μάνταλο να κλέβει και να δίνει στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος προσπάθησε να μπει στην περιοχή, αλλά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε, πάντως, στον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 10′ άγγιξε το 1-0. Ο Χολέμπας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Ελ Αραμπί έκανε άτσαλο τελείωμα από θέση βολής και η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Ότι δεν κατάφερε ο Μαροκινός στο 10′, το έκανε τρία λεπτά αργότερα. Στο 13′, έπειτα από γλυκό γέμισμα του Εμβιλά από τον άξονα, ο Ελ Αραμπί νίκησε τον Τσιγκρίνσκι στον αέρα και με φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 44′ ο Ραφίνια σταμάτησε τον Μάνταλο, ο οποίος προσπάθησε να γίνει πολύ απειλητικός.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι τους Ολιβέιρα και Γαλανόπουλο στη θέση των Ανσαριφάρντ και Μπακάκη. Ο τελευταίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο 51′ η ΑΕΚ έχασε μία καλή ευκαιρία. Ο Ολιβέιρα πήρε τη μονομαχία με τον Μπα και έκανε το γύρισμα κι έπειτα από καραμπόλα, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες που έπιασε άστοχο σουτ.

Στο 61′, ο Μαρτίνς έριξε τον Βαλμπουενά στο παιχνίδι και στο 63′ ο Γάλλος έβγαλε τη σέντρα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ.

Στο 67′ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να χάσει μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Λιβάγια έκανε την κάθετη στον Μάνταλο, ο οποίος νικήθηκε από τον Σα, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να στέλνει την μπάλα στη συνέχεια στο δοκάρι του Πορτογάλου. 

Η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και τελικά δέχθηκε και δεύτερο γκολ, ένα λεπτό αργότερα.

Ο Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα, ακολούθησε κακή συνεννόηση ανάμεσα σε Τσιντώτα, Νεντελτσιάρου και Κρίστιτσιτς, με τον Μπα να γεμίζει και τον Τσιντώτα να μην διώχνει και πάλι καλά. Ο Ελ Αραμπί δεν συγχωρεί κι εκτέλεσε για το δεύτερο γκολ και της ομάδας του και του ίδιου, βάζοντας γερές βάσεις νίκης για τον Ολυμπιακό (2-0).

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει το σκορ, αλλά όχι μόνο δεν κατάφερε πετύχει γκολ σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, αλλά δέχθηκε και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Ο Σιμόες τράβηξε τον Βαλμπουενά στην περιοχή κι ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89΄ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (61΄ Βαλμπουενά), Φορτούνης (70΄ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70΄ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης (46΄ Σβάρνας), Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Κρίστισιτς (82΄ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46΄ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (73΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46΄ Ολιβέιρα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις