Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1): «Ήρωας» Βατσλίκ χάρισε στα πέναλτι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1): «Ήρωας» Βατσλίκ χάρισε στα πέναλτι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στην… αυτοκτονία κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού στα play off του Europa League (1-1), αλλά κατάφερε με ήρωα τον Βατσλίκ να πάρει έστω και στα πέναλτι (3-1), την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Παρότι προηγήθηκε από το 2′ με γκολ του Μασούρα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να “καθαρίσει” το ματς παρά τις ευκαιρίες του και έτσι το… πλήρωσε με γκολ του Πίττα στο 90′ για τον Απόλλωνα Λεμεσού, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στην παράταση έμεινε μάλιστα και με 10 παίκτες από την αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι χρειάστηκε να φθάσει στα πέναλτι για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Εκεί ο Βατσλίκ απέκρουσε τρεις προσπάθειες των αντιπάλων του και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Κορμπεράν.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Ζινκερνάγκελ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα Λεμεσού και με τέλειο γύρισμα, έδωσε ασίστ μισό γκολ στον Μασούρα, ο οποίος και πλάσαρε από κοντά για το 1-0.

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους Πειραιώτες, οι οποίοι “κυριάρχησαν” στη συνέχεια και δημιούργησαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Ο Ελ Αραμπί αστόχησε όμως από κοντά στο 15′, ενώ το σουτ του Κoύντε στο 22′ απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.

Μετά το πρώτο μισάωρο όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται καθόλου από τον Απόλλωνα και να πηγαίνει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κυπριακή ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να “πιέσει” για ισοφάριση. Ένα άσχημο διώξιμο του Μπα που δεν αιφνιδίασε τον Βατσλίκ ήταν όμως η καλύτερή τους φάση για γκολ. Οι Πειραιώτες αντίθετα, εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και θα μπορούσαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ.

Ο Ελ Αραμπί στο 61′ όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά από κοντά, μετά από τρομερή ενέργεια του Ραντζέλοβιτς, ενώ στο 70′ ο Κούντε “σημάδεψε” το δοκάρι με μακρινό σουτ. Υπό καλύτερες προϋποθέσεις σούταρε στο 76′ ο Μασούρας, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Λίγο μετά ο Γιάνγκα “απείλησε” με μακρινό σουτ για τον Απόλλωνα, ενώ στο 88′ ο Σισέ με κεφαλιά από φάουλ του Βαλμπουενά, είδε την μπάλα να σταματά πάνω στη γραμμή της εστίας των φιλοξενούμενων. Το “Καραϊσκάκης” πάγωσε όμως στο 90′ με τον Κυριάκου να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ και να στέλνει την μπάλα παράλληλα με την εστία, για να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-1 ο Πίττας.

Από το… πουθενά έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Ελ Αραμπί έχασε μία ακόμη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά στο 102′ οι Πειραιώτες βρέθηκαν και σε μειονεκτική θέση. Ο Μπα ανέτρεψε τον Γιάνγκα έξω από την περιοχή και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν όμως στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της παράτασης, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 ο Εμβιλά

Απέκρουσε ο Βατσλίκ του Κυριάκου

2-0 ο Ντε λα Φουέντε

2-1 ο Πίττας

3-1 ο Άβιλα

Απέκρουσε ο Βατσλίκ του Ογκέντα

Απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς του Ραντζέλοβιτς

Απέκρουσε ο Βατσλίκ του Μπα

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού

Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ – Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Κούντε (84’ Αγκ. Καμαρά), Εμβιλά – Μασούρας (84’ Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (79’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς) – Ελ Αραμπί (102′ Μανωλάς)

Απόλλων Λεμεσού (Ντ. Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς – Μαυρίας, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς – Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Κυριάκου), Φέλιξ (67’ Ονγκεντά), Πίττας – Ντιγκινί (81’ Γιάνγκα, 97’ Καμπράλ), Χέντι (57’ Ζραντί)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις