Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρης 2-1: Νικηφόρο ξεκίνημα στα play off της Superleague με Σισέ και πέναλτι

Ολυμπιακός – Άρης 2-1: Νικηφόρο ξεκίνημα στα play off της Superleague με Σισέ και πέναλτι
Intime.gr

Ο Άρης έβγαλε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε τελικά στη νίκη (2-1) στην πρεμιέρα των play off της Superleague. Ο Σισέ σκόρερε, ενώ δέχθηκε και το μαρκάρισμα – πέναλτι, που προήλθε το νικητήριο γκολ. Ο Κουέστα έδιωξε εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπό, αλλά τη δεύτερη φορά ηττήθηκε από τον μαροκινό, από τα… ένδεκα βήματα. Έδωσε και στη συνέχεια ακύρωσε πέναλτι στους Θεσσαλονικείς ο διαιτητής.

Με τη νίκη του αυτή, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 68 βαθμούς και συνεχίζει… ακάθεκτος για την κατάκτηση -και- του φετινού τίτλου στη Superleague. Απ’ την άλλη, ο Άρης έμεινε στους 45 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα καλύτερο ρυθμό από τον Άρη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει και την υπεροχή. Οι Θεσσαλονικείς πρόσεξαν πολύ στην άμυνα και δεν κατάφεραν να φύγουν απειλητικά στην επίθεση. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε με τους δυο τερματοφύλακες να.. κοιτάζουν συμπαίκτες και αντιπάλους.

Στο 21′ όμως είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με το σουτ του Καμαρά -εντός μεγάλης περιοχής- να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ανέβασε “στροφές” στη συνέχεια, στο 24΄ ο Καρβάλιο έβγαλε τον Ελ Αραμπί σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Κουέστα είπε “όχι”. Μεγάλη επέμβαση έκανε και ο Βατσλίκ, στο σουτ του Ιτούρμπε στο 29′.

Ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει κλειστές τις γραμμές του, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός είχε… σερί επιθετικές προσπάθειες και στο 37′ ο διαιτητής Μανούχος έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Γκάρι Ροντρίγκες από τον Γκάνεα, αλλά ο Κουέστα έδιωξε την εκτέλεση του Ελ Αραμπί! Τελικά, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με 1-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρβάλιο εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Παπέ Σισέ άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους είχε πολύ… δράση. Στο 47′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Εμβιλά και δυο λεπτά μετά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, σε ανατροπή του Καμαρά από τον Βατσλίκ. Τελικά, ο ρέφερι έκανε ο ίδιος έλεγχο της φάσης και ακύρωσε το πέναλτι, δίνοντας μάλιστα και κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του Άρη.

Ο Άρης, πάντως, έπαιξε επιθετικά στη συνέχεια, ανέβασε τις… γραμμές του και στο 61′ έφτασε στο 1-1. Ο Καμαρά πήρε ρόλο δημιουργού και με υπέροχη κάθετη έβγαλε τον Εντιαγέ σε θέση τετ-α-τετ, για την ισοφάριση.

Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Βαλμπουενά δίνει ώθηση στους Πειραιώτες. Στο 72′ ο Αγκιμπού Καμαρά (πέρασε στο ματς με την έναρξη της επανάληψης) έπιασε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια.

Το ματς έφτασε στα τελευταία του λεπτά, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 2-1. Στο 87′ ο Σίσέ πήδηξε γα την κεφαλιά -μετά από κόρνερ- αλλά ο Μπράμπετς δεν τον είχε πάρει αγκαλιά. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Ελ Αραμπί -αυτή τη φορά- στάθηκε εύστοχος, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο σερί ματς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις