Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρης: «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα με «φονιά» Χασάν (videos)

Ολυμπιακός – Άρης: «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα με «φονιά» Χασάν (videos)
ΦΩΤΟ intime

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Άρη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα με τον Αιγύπτιο επιθετικό, αλλά ο Μπα πέτυχε αυτογκόλ στην επόμενη φάση κι έτσι χρειάστηκε κι ένα δεύτερο γκολ από τον Χασάν για να κάνουν οι Πειραιώτες το πρώτο “βήμα” για την πρόκριση στην 4άδα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

“Ανοιχτή” πάντως η ρεβάνς τους “Κλεάνθης Βικελίδης”, αφού αρκεί ένα γκολ στους “κίτρινους” για να κάνουν την ανατροπή.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού με τη σέντρα, ο Κάιπερς έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας του Άρη και γύρισε ιδανικά προς τον Χασάν, ο οποίος και πλάσαρε από κοντά για το 1-0 στο ματς.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Μάνος προσπάθησε να γυρίσει προς την εστία και ο Μπα έβαλε το πόδι του άτσαλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, πετυχαίνοντας αυτογκόλ για την άμεση ισοφάριση και το 1-1 στο ματς.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” αναγκάστηκαν έτσι να βγουν ξανά στην επίθεση και ο Χασάν “απείλησε” αμέσως, με τον Κουέστα να βγάζει δύσκολα μία κεφαλιά του Αιγύπτιου επιθετικού. Στο 14′ όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει νέο προβάδισμα στο σκορ, όταν από σέντρα ακριβείας του Χολέμπας, ο Χασάν “πετάχτηκε” και πάλι στην “καρδιά” της άμυνας των φιλοξενούμενων και με προβολή έκανε το 2-1.

 

Ο Άρης προσπάθησε να “απαντήσει” ξανά με τον Γκάμα να “απειλεί” τον Τζολάκη στο 20′ με ένα μακρινό σουτ και τον Μπερτόλιο να μην συνεργάζεται σωστά με τον Μάνο σε μία καλή αντεπίθεση στο 27′. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανοποιημένες από το σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 71′ με τον Κάιπερς να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Άρη, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Αμέσως μετά ο Βέλγος επιθετικός, που ήταν από τους καλύτερους του αγώνα, έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα, από ασίστ του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το 2-1 ήταν έτσι και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά τη “μάχη” να είναι απόλυτα “ανοιχτή”, αφού ο Άρης θέλει νίκη με ένα γκολ στην έδρα του, για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτός το “εισιτήριο” για την 4άδα.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Άρης

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68’ Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61’ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (80’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (80’ Ελ Αραμπί), Χασάν (61’ Φορτούνης).

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης (60’ Μπεναλουάν), Σάκιτς (60’ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα (79’ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόγλιο (60’ Κάτσε), Μάνος (69’ Μήτρογλου).

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις